Snel van puistjes afkomen: is het mogelijk?

Snel van puistjes afkomen: is het mogelijk?


Een sollicitatiegesprek, je verjaardag, een date, of een normale werkdag: het is nooit fijn om verrast te worden met een puistje. Toch hebben we er allemaal wel eens mee te maken en zijn puistjes voor sommigen zelfs een dagelijkse issue. Nu is een logische vraag: kun je snel van een puistje afkomen? Gelukkig zijn hier een aantal tips voor en die delen wij graag met je!

 

De juiste skincare routine

Een puistje kan ontstaan door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld door een verhoogde talgproductie of ophoping van bacteriën. Ook de verkeerde voeding, stress of verkeerde skincare producten kunnen hiermee te maken hebben. Hoe dan ook, de juiste huidverzorgingsroutine is essentieel om puistjes te verminderen en te voorkomen. Zo is een goede, milde reiniging dé basis van iedere routine en pas je het liefst een ‘double cleanse’ toe. Bescherm je huid daarnaast met een SPF en gebruik ‘s avonds een crème die je huid in balans brengt. Het gebruik van de juiste skincare producten is namelijk heel belangrijk om de (acne)huid te verzorgen.

De keuze van de meest effectieve producten voor jouw huid is bovendien de sleutel tot succes. Je wilt je huid uiteraard niet irriteren of meer uit balans brengen. Wij adviseren dan ook om advies in te winnen van een IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder op onze website.

 

Een effectieve behandeling

Wil je snel van puistjes afkomen? Dan is het raadzaam om je in het gebruik van zuren te verdiepen. Salicylzuur is bijvoorbeeld hét ingrediënt om dode huidcellen te verwijderen en talg op te lossen. Bovendien heeft het een verzachtende en ontstekingsremmende werking: perfect voor de geïrriteerde, ontstoken huid.

Voor de plaatselijk behandeling van puistjes is de CLEAR CELL – Clarifying Salicylic Blemish Gel jouw geheime wapen tegen puistjes. De effectieve formule met salicylzuur en kalmerende ingrediënten vermindert ontstekingen en zwellingen. Naast de juiste producten voor thuis raden wij een professionele behandeling ook zeker aan. Zo is de Acne Lift een effectieve peeling bij puistjes. Dit komt onder andere door de combinatie van salicylzuur en glycolzuur. Hierdoor wordt de talgproductie afgeremd, worden poriën gezuiverd en dode huidcellen verwijderd.

 

Ontspan én pak puistjes aan

Het gebruik van een gezichtsmasker is een goede manier om je huid intensief te verzorgen en te werken naar de beste versie van jouw huid. Heb je last van puistjes? Geef je huid een boost en pak ons CLEAR CELL-masker erbij. Dit masker tegen puistjes bevat een mix van antioxidanten en voedingsstoffen die de geïrriteerde huid verzachten en roodheden en puistjes verminderen. Laat het masker tot 15 minuten inwerken en maak er meteen een ontspannen moment voor jezelf van.

Let's Talk Skin

Iedereen heeft recht op een gezonde huid. Dat is de missie van IMAGE Skincare. Oprichtster en huidspecialiste Janna Ronert: “Dit moet je op een zo'n eenvoudig en effectief mogelijke manier kunnen realiseren.” Daarom kun je terecht bij 400 IMAGE Skincare Professionals in Nederland en België en hebben wij een uitgebreide webshop, zodat je ook thuis aan de slag kunt met een gezonde huid. Heb je een vraag over het voorkomen en genezen van puistjes? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website.

En wil je op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes en tips? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!