Heb je een vette huid? Zo verzorg je deze!    

Dacht je altijd dat een vette huid om minder verzorging vraagt? Dat is niet zo! Met het gebruik van de juiste crèmes en andere huidverzorgingsproducten kun je de vette gezichtshuid namelijk in balans brengen. Heb je een (extreem) vette huid? Wij vertellen wat je moet doen en geven je handige tips! 

Wat is een vette huid? 

Een vette huid is een huid met een verhoogde talgproductie. Dit huidtype komt vaak voor bij jonge mensen, maar ook volwassenen kunnen een vette huid hebben. Je huidtype is gedeeltelijk erfelijk bepaald, maar wordt ook beïnvloed door andere factoren. Denk aan veranderingen in je hormoonhuishouding, bepaalde weersomstandigheden en het gebruik van de verkeerde huidverzorgingsproducten. 

Een vette huid herken je aan verschillende zaken. Zo gaat de vette huid veelal gepaard met onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes. Ook zijn de poriën vaak zichtbaar vergroot, voornamelijk op de neus, kin en het voorhoofd. Daarnaast gaat je gezicht gedurende de dag glimmen en wanneer je make-up aanbrengt kan het wel eens lijken alsof je make-up na enkele uren van je gezicht is ‘gegleden’. Hier hebben we trouwens een handige uitkomst voor en de vorm van onze I Conceal en I Prime! Door onze foundation te gebruiken in combinatie met de matterende primer, blijft de vette huid gematteerd én wordt je huid door beide producten intensief verzorgd. Wat wil je nog meer? 


Een vette en droge huid tegelijkertijd  

Herken je bovenstaande punten helemaal, maar heb je naast een vette huid ook droge zones in je gezicht? Dat kan heel goed. Je kunt zowel een droge als een vette huid tegelijk hebben, oftewel een gecombineerde huid. Ook is het goed om onderscheid te maken tussen de droge en vochtarme huid. Een droge huid heeft een lage talgproductie, terwijl een vochtarme huid weinig vocht heeft. Het kan dus zijn dat je ondanks een vette huid ook een vochtarme huid hebt. Dit uit zich veelal in een trekkerig gevoel.  

Wat te doen tegen een vette huid?

Een vette huid zie je vaak vooral terug op de kin, neus en het voorhoofd, ook wel de T-zone genoemd. Omdat een vette huid snel mee-eters, verstopte poriën en puistjes ontwikkelt, is het belangrijk een goede huidverzorgingsroutine te hanteren en de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Het is met name belangrijk om gebruik te maken van producten die de poriën niet verstoppen, de huid in balans brengen en de talgproductie verminderen. Exfoliëren is een zeer geschikte manier om de vette huid tot in de poriën te reinigen. Zo ben je onzuiverheden te slim af en zorg je voor een stralende, egale huid.  

Gezichtsverzorging voor de vette huid 

Een exfoliant is dus een ideale match met de vette huid, maar je dagelijkse skincare routine begint allereerst met een milde reiniging. Zo begin je je routine met een schone huid, wat de ideale basis is voor de rest van je verzorging. Bijvoorbeeld de ORMEDIC – Balancing Facial Cleanser reinigt op een krachtige, maar milde wijze vuil, onzuiverheden en make-up. Naast de reinigende eigenschappen, zorgt de cleanser ervoor dat de vochtbalans in je huid op peil blijft. Wist je trouwens dat een ‘double cleanse’ een echte aanrader is voor de vette huid? Dit betekent dat je aan de slag gaat met twee verschillende cleansers achter elkaar. Eerst verwijder je het oppervlakkige vuil, wat je het beste doet met een cleanser zonder zuren. De tweede keer reinig je met een cleanser op basis van zuren (wanneer je huid daar geschikt voor is) die voor optimaal gereinigde poriën zorgt. De CLEAR CELL – Clarifying Gel Cleanser is voor de vette huid een echte musthave om ‘s avonds als tweede cleanser te gebruiken, omdat het de vette huid in balans brengt en de talgproductie reguleert.  

Breng na het reinigen een serum aan om je huid rustig en in balans te krijgen. Het CLEAR CELL – Restoring Serum hydrateert en kalmeert de huid en absorbeert talg, waardoor een mat effect ontstaat. Handig wanneer je overdag vaak last hebt van vette, glimmende zones.  

Crèmes voor de vette huid 

Nadat je je huid hebt gereinigd en geëxfolieerd en eventueel een serum hebt aangebracht, is het tijd om je huid te verzorgen met een verzorgende crème. Een vette huid betekent namelijk niet dat je huid geen verdere verzorging nodig heeft. Gebruik overdag altijd een dagcrème met SPF. Dit beschermt je gezicht tegen schadelijke uv-stralen. De PREVENTION+ Daily Matte Moisturizer SPF 32 is perfect voor een vette huid. Deze dagcrème bevat de microsponge-technologie waardoor overmatig talg wordt geabsorbeerd, waardoor je huid een matte finish krijgt. 

‘s Avonds is je huid hard aan het werk om te herstellen. Een nachtcrème vol actieve ingrediënten speelt een ondersteunende rol in dit herstelproces en het gebruik van de juiste producten is hierbij essentieel. Gelukkig heeft IMAGE Skincare ideale producten die de vette huid voeden, zonder een vet gevoel te geven. Zo heeft de CLEAR CELL – Mattifying Moisturizer zowel hydraterende als kalmerende eigenschappen. Deze crème brengt de vette huid weer tot rust door de mix van botanische ingrediënten en vitamine B6. Ook de VITAL C – Hydrating Water Burst is een ideale crème voor de vette huid. Deze crème is de ultieme dorstlesser voor je huid en heeft een lichte gelformule, waardoor het product uitermate geschikt is om de (extreem) vette huid te hydrateren.  

Tips tegen een vette huid 

Met de juiste skincare routine, bestaande uit een milde reiniging, exfoliant, serum en dag- en nachtcrème, kun je een vette huid goed in balans brengen. Onthoud daarbij dat een vette huid juist milde verzorging nodig heeft. Ga dus niet aan de slag met uitdrogende en agressieve producten met bijvoorbeeld alcohol. Ook betekent een vette huid niet dat je je gezicht extra veel moet gaan reinigen. Met de juiste producten en deze tips voorkom je dat je de talgproductie onbedoeld stimuleert en de huid op termijn nog vetter wordt. Daarnaast is een behandeling door een professional altijd een goed idee!
 

Extreem vette gezichtshuid door een professional laten verzorgen

Iedereen heeft recht op een gezonde huid. Dat is de missie van IMAGE Skincare. Oprichtster en huidspecialiste Janna Ronert: “Dit moet je op een zo'n eenvoudig en effectief mogelijke manier kunnen realiseren.” Dit doen we door de unieke combinatie van behandelingen én thuisproducten ontwikkeld door dermatologen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Tijdens onze behandelingen gebruiken wij producten die een hoge concentratie innovatieve en natuurlijke ingrediënten bevatten.  

Wil je je vette huid en onzuiverheden laten behandelen bij een IMAGE Skincare Professional? Dan is de Be Clear Purifying Facial een goede optie voor jou. Tijdens deze behandeling gebruikt de IMAGE Skincare Professional ontstekingsremmende en talgregulerende ingrediënten om zo de vette huid in balans te brengen. Ook kun je gaan voor een professionele peeling wanneer je last hebt van een vette huid. Hierbij worden de dode huidcellen op intensieve wijze verwijderd en wordt celvernieuwing gestimuleerd.  

Heb je een vraag over de vette huid en de juiste producten en behandelingen? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website 

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over de vette huid? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief!