Winkelwagen

Vette huid verzorgen

Wat te doen tegen vette huid?

Een vette huid is een huid met een verhoogde talgproductie. Dit huidtype komt vaak voor bij jonge mensen, maar ook volwassenen kunnen een vette huid hebben. Wanneer je dit huidtype hebt, is het belangrijk een goede huidverzorgingsroutine te hanteren. Het is met name belangrijk om gebruik te maken van producten die de poriën niet verstoppen.

Vette huid

Wat is een vette huid?

Bij een vette huid is er sprake van een verhoogde talgproductie waardoor de huid snel gaat glimmen. Vaak is dit het geval op de T-zone, maar ook de rest van het gezicht kan glimmend zijn. Omdat een vette huid snel mee-eters, verstopte poriën en puistjes ontwikkelt, is het belangrijk een goede huidverzorgingsroutine te hanteren en de juiste verzorgingsproducten te gebruiken.

Vette en droge huid tegelijk

Het kan zijn dat de huid zowel vet als droog tegelijk is. In dat geval is de T-zone vaak vettig en is de rest van het gezicht droger. Dit huidtype wordt ook wel een gecombineerde huid genoemd. Een gecombineerd huidtype kan goed in balans gebracht worden door het gebruik van de juiste IMAGE Skincare producten. Soms vragen de vettere delen om andere verzorgingsmiddelen dan de drogere delen van de huid. Een gecombineerde huid kan erfelijk bepaald zijn maar ook veroorzaakt worden door hormonale veranderingen. Vaak wordt dit huidtype echter veroorzaakt door het (verkeerd) gebruik van verzorgingsproducten. Lees hier meer over de gecombineerde huid.

Producten voor vette huid

Hieronder vind je een lijst met producten die worden aangeraden bij een vette huid.

Hoe behandel je een (extreem) vette huid?

Gebruik geen agressieve, ontvettende reinigers. Hierdoor wordt de huid droger, met als tegenreactie dat de talgklieren (nog) harder gaan werken. Gebruik een hydraterende verzorging die de huid tegelijkertijd beschermt tegen schadelijke UV-straling, bijvoorbeeld met PREVENTION+ Daily Matte Moisturizer SPF 32. Breng de vette huid in balans met een passende huidverzorgingsroutine. Wanneer je make-up gebruikt, maak dan gebruik van niet-vettige foundation die de poriën niet verstopt. Verwijder voor het slapen gaan altijd je make-up. Wanneer je een vette huid hebt die neigt tot acne is het belangrijk af en toe producten te gebruiken met exfoliërende ingrediënten zoals salicyl- en glycolzuur.

Vette huid professioneel laten behandelen

Een IMAGE Skincare professional kan je goed adviseren in productgebruik en behandelingen bij een vette huid. Kijk in onze store locator voor een behandelcentrum bij jou in de buurt.