Reageert je huid heftig op bijvoorbeeld weersomstandigheden en verzorgingsproducten? Heb je daarnaast regelmatig last van rode vlekjes, bultjes, jeuk en een trekkerig gevoel? Grote kans dat je een (over)gevoelige huid hebt. Wij vertellen je wat een (extreem) gevoelige huid is en welke dagcrème en andere gezichtsverzorging je het beste kunt opnemen in je skincare routine voor de zeer gevoelige huid.  

Wat is een gevoelige huid?

Normaal gesproken vormt je huidbarrière een beschermlaagje over je huid. Dit laagje met onder andere dode huidcellen en vet is essentieel om je huid te beschermen tegen bacteriën, kou en irriterende stoffen. Bij een gevoelige huid is de huidbarrière beschadigd en daardoor – je raadt het algevoeliger voor invloeden van buitenaf.

Een overgevoelige huid

Een overgevoelige huid kan erg heftig reageren bij de kleinste dingen, waaronder weersverandering. Het is bij dit huidtype dan ook belangrijk om deze in balans te brengen met de juiste producten en behandelingen. 

Wat zijn de oorzaken van een gevoelige huid?

Veelal is een gevoelige huid erfelijk bepaald. Ook kunnen hormonale veranderingen als zwangerschap of de overgang een oorzaak zijn van een gevoelige huid. Daarnaast kunnen we zelf de oorzaak zijn van de gevoeligheid van je huid. Denk aan het gebruik van de verkeerde huidverzorgingsproducten die de huidbarrière beschadigen. Ook te heet douchen, luchtverontreiniging en extreme weersomstandigheden kunnen een gevoelige huid veroorzaken en triggeren. Een gevoelige huid kan ook veroorzaakt worden door je leefstijl en huidaandoeningen. Zo gaan roken, stress en een overmatige blootstelling aan uv-stralen vaak gepaard met een (zeer) gevoelige huid, net als huidaandoeningen als eczeem en rosacea. 

 Tips voor huidverzorging van de gevoelige huid 

Wees allereerst heel kritisch op wat je op je overgevoelige huid aanbrengt. Je huidbarrière wil je zoveel mogelijk herstellen en daar is de juiste verzorging voor nodig. Kies een cleanser die je gevoelige huid niet uitdroogt en irriteert, maar juist voedt en helpt bij het herstel en in balans brengen van je huid. Heb je de juiste producten gevonden? Blijf dan trouw aan Your Daily Skin Routine. Zo gun je je huid rust en krijgt je huid de tijd om te herstellen.

En wat zijn de don’ts bij een gevoelige huid? Ten eerste zijn ingrediënten zoals alcohol, parfum en kleurstoffen geen match met een overgevoelige huid. Daarnaast is een agressieve scrub uit den boze, omdat dit je gevoelige huid extra kan irriteren. Kies voor een milde gezichtsscrub met kalmerende ingrediënten. Zo zijn de ORMEDIC – Balancing Gel Polisher en de ILUMA – Intense Brightening Exfoliating Powder erg geschikt om de gevoelige huid op een milde wijze te scrubben en dode huidcellen te verwijderen. 

Dagcrèmes voor de gevoelige huid 

Bescherm je gevoelige huid iedere dag met een hydraterende dagcrème met een hoge SPF. Een dagcrème met SPF 30 of hoger beschermt je huid tegen schadelijke uv-stralen en voorkomt dat je huidbarrière nog meer wordt beschadigd. Een SPF met volledig fysische uv-filters als zinkoxide hebben de voorkeur, bijvoorbeeld de IMAGE Skincare PREVENTION+ Daily Hydrating Moisturizing SPF 30. 

‘s Avonds is het tijd om je huid extra te voeden. Wist je namelijk dat je huid in de avonduren hard bezig is met het herstelproces? De juiste producten kunnen je overgevoelige huid hierbij helpen. De IMAGE Skincare ORMEDIC-lijn is hier uitermate geschikt voor. Deze skincare producten bevatten een organische mix geformuleerd om de huid te herstellen en in balans te brengen. En dat alles met de zuiverste biologische ingrediënten zonder het gebruik van chemicaliën (zoals PEGs), zuren of parabenen. Zo brengt de milde nachtcrème ORMEDIC - Balancing Bio-Peptide Crème de huid niet alleen in balans, maar helpt het ook in de strijd tegen huidveroudering en laat de huid stralen.

Naast het gebruik van de juiste dag- en nachtcrème kun je je dagelijkse skincare routine naar een hoger niveau tillen door een voedend serum toe te voegen. Het VITAL C - Hydrating Anti-Aging Serum is geschikt voor ieder huidtype, zelfs de meest droge en gevoelige huid. Deze alleskunner pakt meerdere huidproblemen tegelijk aan. Het geeft de huid niet alleen een hydratatieboost, maar zorgt ook voor een egalere huid, een mooie glow én vermindert roodheden. Niet zo gek dus dat dit wereldwijd het bestverkochte IMAGE Skincare serum is! 

Gezichtsverzorging van de gevoelige huid door een professional

Heb je een gevoelige huid? Laat je (extreem) gevoelige huid dan eens onder de loep nemen door een professional. Dit kan een dermatoloog zijn, maar je kunt ook advies inwinnen van de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt. Zij vertellen je graag meer over de juiste behandeling, dagcrème en andere huidverzorgingsproducten die bij jouw huidtype passen. Ook geven zij met plezier tips over waar je met een gevoelige huid rekening mee moet houden.

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over de (zeer) gevoelige huid? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief!