Wat is salicylzuur en wat doet het voor je huid?

Wat is salicylzuur en wat doet het voor je huid?

Heb je last van acne of terugkerende mee-eters en puistjes? Dan is het belangrijk om je huid goed te reinigen en dode huidcellen te verwijderen. Wellicht denk je meteen aan een scrub, maar heb je je weleens verdiept in de werking van zuren? Zo is het gebruik van salicylzuur een milde en effectieve manier om dode huidcellen te verwijderen en puistjes te voorkomen. Maar dit effectieve bestanddeel doet nog zoveel meer! Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is salicylzuur? 

Salicylzuur is een natuurlijk ingrediënt dat onder andere voorkomt in de schors van wilgenboom. Waarschijnlijk fungeert salicylzuur in de natuur als een conserveermiddel, maar in geneesmiddelen werkt het onder andere ontstekingsremmend. Ook wordt salicylzuur veelvuldig gebruikt in huidverzorging, bijvoorbeeld in een peeling. Een zuur op je huid aanbrengen klinkt misschien een beetje eng, maar wees gerust, salicylzuur is juist heel mild en werkt zelfs kalmerend en ontstekingsremmend op je huid. Hierdoor is het een ideaal ingrediënt voor diverse huidtypen, waaronder een gevoelige huid. Heb je last van acne en/of mee-eters? Dan is salicylzuur zeker een ingrediënt om eens te proberen!

 

BHA salicylzuur

Wanneer je je weleens hebt verdiept in skincare, heb je vast de term ‘BHA’ voorbij zien komen. Wist je dat dit een afkorting is van betahydroxyacid? Dit is een verzamelnaam voor zuren die in olie oplosbaar zijn en daardoor tot diep in de poriën werken. Salicylzuur is een BHA en zorgt door deze eigenschappen voor een schoon huidoppervlak én gereinigde poriën. Na langer gebruik zul je zien dat lijntjes, oneffenheden, puistjes en mee-eters verminderen en je poriën minder grof zijn. We zeiden het al: salicylzuur is perfect wanneer je last hebt van acne! 

 

Wat doet salicylzuur voor de huid? 

We kunnen er dus niet omheen: salicylzuur is een uitkomst voor verschillende huidtypen en –problemen. We leggen je nog graag uit hoe het precies werkt. Iedere dag verliest je huid dode huidcellen. Dit natuurlijke proces kan soms wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij een huidveroudering of wanneer je last hebt van acne. Door het gebruik van bijvoorbeeld salicylzuur zorg je ervoor dat de dode huidcellen op een zachte manier worden verwijderd. Dit proces wordt ook wel ‘exfoliatie’ genoemd. Salicylzuur lost bovendien talg op en remt de talgproductie af. Ideaal voor een vette huid en onzuiverheden dus! 

 

Salicylzuur tegen acne en mee-eters

Puistjes en mee-eters ontstaan wanneer poriën worden verstopt door dode huidcellen. Deze ophoping wil je natuurlijk liever voorkomen dan genezen. En daar komt salicylzuur de hoek om kijken. Wanneer je dit ingrediënt regelmatig gebruikt, maken de dode huidcellen geen schijn van kans om je poriën te verstoppen. Dit alles is te danken aan de unieke eigenschappen van dit zuur. Omdat het een BHA is, is het oplosbaar in olie, waardoor het talg oplost en hierdoor tot diep in de poriën kan dringen. Tel daar de ontstekingsremmende kenmerken bij op en acne en mee-eters zullen al snel plaats maken voor een natuurlijke glow.  

Salicylzuur voor jouw huid 

Het gebruik van producten met salicylzuur is een ideale toevoeging op jouw dagelijkse skincare routine wanneer je je huid dieper wilt reinigen, bijvoorbeeld als je last hebt van acne of mee-eters. Let er wel op dat salicylzuur niet geschikt is wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft of allergisch bent voor asperine. Lees hier welke IMAGE Skincare producten veilig zijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Vind het juiste product met salicylzuur dat bij jou past en werk toe naar de beste versie van jouw huid! Heb je een vraag over salicylzuur? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website. 

En wil je op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over salicylzuur? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!