Een droge huid: wat te doen?

Een droge huid: veel mensen hebben ermee te maken. Heb jij ook last van een (extreem) droge huid? Dan is het goed om te weten hoe dit precies komt en welke crèmes en behandeling moet kiezen. Wij nemen je mee in de theorie en geven je handige tips om je droge huid te verzorgen.

Wat is een droge huid?

Bij een droge huid is er sprake van een verstoring in de huidbarrière, waarbij het de huid niet lukt om zelf het vocht- en vetgehalte op peil te houden. Normaal gesproken bevat de bovenste huidlaag een laagje huidvetten dat de huid soepel en zacht houdt en vochtverlies via de huid tegengaat. Wanneer je een (extreem) droge huid hebt, is de toevoer van voeding vanuit de diepere huidlagen verstoord en/of het laagje huidvetten in de bovenste huidlaag beschadigd. Je herkent dit door een trekkerig en ruw gevoel, een geïrriteerde huid, schilfertjes en jeuk.

Let op! Het is heel belangrijk om onderscheid te maken tussen een droge en een vochtarme huid. Een droge huid is een huidtype en heeft een lage talgproductie. Een vochtarme huid is een huidconditie, die wordt beïnvloed door interne en externe factoren, en heeft een vochttekort. Heb je een droge, vetarme huid, dan heb je meestal ook een vochtarme huid. Dit onderscheid is erg belangrijk voor de keuze van je producten!Extreem droge huid

Wanneer je huid extreem droog is en neigt naar eczeem, kan je huid barstjes vertonen. Kijk dan extra uit, want je kunt mogelijk te maken krijgen met een bacteriële infectie. Goede verzorging met de juiste crèmes is dus een must.

Oorzaken van een droge huid

Naast het feit dat de één nou eenmaal een wat vettere huid heeft en de andere is geboren met een droge huid, zijn er verschillende factoren die een droge huid kunnen veroorzaken. Denk aan het gebruik van zeep of andere producten die huidvetten verwijderen. Ook je omgeving kan invloed hebben op de droogte van je huid. Misschien valt het je op dat je huid in de winter nog veel droger is. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door de verwarming die zorgt voor een droge atmosfeer, in combinatie met de kou en wind buiten. Bepaalde huidaandoeningen gaan daarnaast hand in hand met een droge huid, denk aan eczeem. Ook hormonale veranderingen en medicatie kunnen een rol spelen bij je droge huid. Tot slot is ouderdom een mogelijke oorzaak van een (extreem) droge huid. Naarmate je ouder wordt, maakt je huid mindere huidvetten aan en verliest je huid het vermogen om water vast te houden.  Wat te doen tegen een droge huid?

Een droge huid heeft vaak behoefte aan extra verzorging. Breid je basisroutine van een goede reiniging, serum, dagcrème en nachtcrème dan ook uit met bijvoorbeeld de IMAGE Skincare VITAL C - Hydrating Facial Oil. Door de combinatie van verschillende oliën geeft dit product een hydratatieboost en zorgt voor een intensief gevoede en zijdezachte huid. Zo is duindoornolie door de rijke hoeveelheid vetzuren zeer effectief bij een schrale, extreem droge huid.

Een andere miracle worker voor een droge, vochtarme huid is de IMAGE Skincare AGELESS - Total Pure Hyaluronic Filler. Deze filler kun je mengen met je serum of crème en zorgt voor een echte hydratatieboost. Het resultaat? Een stralende en egale huid!

De droge huid professioneel laten behandelen 

Wanneer je je droge huid wilt verzorgen is het gebruik van de juiste producten de basis. Wanneer deze staat, kun je dit gaan combineren met professionele behandelingen. Geen straf, want dit is een heerlijk verwenmomentje voor je huid én jezelf! Heb je last van een (extreem) droge huid? Dan is The Signature Facelift echt iets voor jou, door de hoge percentages vitamine C, hyaluronzuur en antioxidanten. Dit powertrio is namelijk perfect voor een droge huid.
 

Overige tips tegen een droge huid

Enkele simpele tips wanneer je last hebt van een droge huid

  • Douche zo kort mogelijk en niet te heet
  • Een warme kamer is heerlijk, maar funest voor je droge huid. Zet de verwarming dan ook niet te hoog
  • Ventileer je kamer goed door een raampje open te zetten en gebruik eventueel een luchtbevochtiger
  • Heb je ‘s winters snel last van een droge huid? Smeer je huid bij koud weer in met een extra laagje crème of gebruik een rijkere crème
  • Vergeet naast je gezicht, je handen en lichaam niet goed te verzorgen! Ook deze huid kan erg droog zijn. Gelukkig hebben we ook hier effectieve producten voor. Kies bijvoorbeeld de VITAL C – Hydrating Hand And Body Lotion voor intensieve verzorging van je droge huid. Deze rijke lotion bevat onder andere shea boter en antioxidanten, helpt fijne lijntjes, rimpels en roodheid te verminderen en stimuleert de collageenproductie

Wil je snel resultaat behalen en met een stralende huid de salon uitlopen? Bekijk dan zeker de IMAGE Skincare behandelingen en neem contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt voor een afspraak of aanvullen advies!

Voeding en een droge huid 

Hoewel de juiste behandelingen, crèmes en andere huidverzorgingsproducten voor heel wat verbetering kunnen zorgen, is het ook zeker de moeite waard om je droge huid ook van binnenuit te verzorgen. Zet avocado, noten en zaden bijvoorbeeld zeker op de je boodschappenlijstje. Deze bevatten veel onverzadigde vetten en omega 3-vetzuren die kunnen helpen bij een (extreem) droge huid. Ook vitamine C is een waardevolle toevoeging op je eetpatroon. Deze antioxidant helpt je huid bij de aanmaak van collageen, een belangrijke bouwstof van een gezonde huid. Je kunt je vitamine C inname verhogen door supplementen, maar deze booster vind je ook in onder andere broccoli, paprika, kiwi en citrusvruchten. 

Foundation voor de droge huid

Heb je een droge huid? Dan wil je je huidtextuur en eventuele schilfertjes niet benadrukken met een foundation. Het kan dan ook best lastig zijn om een passend product te vinden. Kies bijvoorbeeld voor de IMAGE Skincare I Conceal Flawless Foundation. Door de unieke samenstelling van verzorgende ingrediënten geeft dit product niet alleen een mooie dekking, maar wordt je huid ook beschermd en gevoed. 

Blijf op de hoogte 

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over een (extreem) droge huid? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief.