Heb je droge wangen en tegelijkertijd een vettige huid? Dat kan heel goed, want een gecombineerde huid - of een gemengde huid - is bij uitstek het meest voorkomende huidtype. Je huid vraagt in dit geval extra aandacht, omdat je eigenlijk twee verschillende huidtypen tegelijk hebt. De juiste dagcrème en andere huidverzorging is essentieel om je huid in balans te brengen of te houden. Lees hier alles over hoe je dat doet! 

Wat is een gecombineerde of gemengde huid?    

We beginnen met de basis: want wat is een gecombineerde huid precies? Eigenlijk zegt de naam het al. Een gemengde huid bevat eigenschappen die we kennen van zowel het vette huidtype en het normale huidtype als het droge huidtype. Vaak zie je dit terug in verschillende zones. Zo kunnen je voorhoofd, neus en kin - ook wel de T-zone - een vette zone zijn, terwijl de rest van je gezicht normaal tot droog is. Soms zijn de verschillen minimaal, maar het kan ook zijn dat de T-zone puistjes en grove poriën heeft, terwijl de wangen schilferig zijn. De verschillende delen en huidtypen van een gecombineerde huid hebben dan ook allemaal een andere behoefte. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een speciale verzorging die geschikt is voor iedere zone.   

Oorzaken van een gecombineerde huid

Een gecombineerde huid kan genetisch bepaald zijn, maar kan ook komen door hormoonveranderingen of externe factoren. Zo kan je droge huid ineens plaatselijk vetter worden tijdens de zwangerschap. Ook kan een gemengde huid worden veroorzaakt door het gebruik van de verkeerde huidverzorging. Zo kun je onbedoeld de talgproductie stimuleren of poriën verstoppen en tegelijkertijd droogte veroorzaken wanneer je niet goed kijkt naar de huidbehoefte van je gemengde huid en de daarbij passende producten.  

Een gemengde huid verzorgen

Doel nummer één bij een gecombineerde huid is je huid meer in balans brengen. Dat kan gelukkig door het gebruik van de juiste dagcrème voor de gemengde huid, serums en andere huidverzorging. Producten die speciaal gemaakt zijn voor een gemengde huid verzorgen de droge delen van je huid, terwijl ze de vettere zones in controle houden.

Wat je huidtype ook is, een goede dagelijkse skincare routine begint met een passende cleanser. Heb je een gecombineerde huid? Dan raden wij een milde cleanser aan. Deze verwijdert overtollig talg en voorkomt onzuiverheden, zonder de droge delen nog droger te maken. Breid je routine van een reiniging, serum, hydraterende dagcrème en voedende nachtcrème uit met een exfoliant. Door een product met bijvoorbeeld salicylzuur aan te brengen op je T-zone, voorkom je mee-eters, puistjes en grove poriën. Ideaal voor de vettere delen van een gemengde huid. 

Tijd voor wat extra’s!

Het is natuurlijk heerlijk om je huid zo nu en dan te verwennen met een lekker gezichtsmasker. Bij een gecombineerde huid is het dan raadzaam om te ‘multi-masken’. Dat betekent dat je twee verschillende maskers gebruikt die perfect aansluiten op de verschillende behoeften van jouw huid. Gebruik een masker met reinigende eigenschappen op de vettere delen en een voedend masker op de droge zones voor een gezonde, mooie huid!  

Fijne dagcrèmes voor de gemengde of gecombineerde huid

Door het gebruik van de juiste producten komt de gemengde huid weer in balans. Maar hoe ziet de ideale dagelijkse routine van een gecombineerde huid eruit? Wij hebben een selectie gemaakt van IMAGE Skincare crèmes en andere huidverzorgingsproducten die ideaal zijn voor een gemengde huid met zowel drogere als vettere zones.

Reinig je huid met de ORMEDIC - Balancing Facial Cleanser. Deze krachtige cleanser verwijdert onzuiverheden op milde wijze en houdt de vochtbalans van een gecombineerde huid op peil. Breng vervolgens het VITAL C - Hydrating Anti-Aging Serum aan. Dit serum is geschikt voor ieder huidtype, omdat het meerdere huidproblemen tegelijk aanpakt. De huid krijgt een hydratatieboost, wordt egaler en gaat huidveroudering tegen. Een echte alleskunner en dus ideaal voor de gemengde huid! Sluit je ochtendroutine af met een dagcrème met SPF. Gebruik ‘s avonds een nachtcrème voor een egale teint en stralende huid, bijvoorbeeld de ORMEDIC - Balancing Bio-Peptide Crème. Ook de VITAL C – Hydrating Repair Crème is de ideale nachtcrème voor een gecombineerde huid.  

Deze producten bevatten onder andere salicylzuur, vitamine C, hyaluronzuur en peptiden: perfecte ingrediënten om de gecombineerde of gemengde huid weer in balans te brengen.  


Foundation
voor de gecombineerde huid

Door zowel de vettere als droge zones in je gezicht, is het bij een gemengde huid raadzaam een foundation te gebruiken die geschikt is voor alle huidtypen. Met I Conceal zit je zeker goed! Deze ademende foundation is perfect voor de gecombineerde huid en bevat verzorgende, ontstekingsremmende en hydraterende ingrediënten. Heel fijn dus voor de gecombineerde huid met vette én droge delen.  


Verzorging van de ge
combineerde huid door een professional
 

Een IMAGE Skincare Professional kan op basis van een huidanalyse de juiste behandelingen en passende producten selecteren om de gecombineerde huid terug in balans te brengen. Neem contact op met de IMAGE Skincare Professional in de buurt voor een afspraak.

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over de gemengde of gecombineerde huid? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief!