Anti-aging - Huidveroudering behandeling

We kunnen er allemaal niet omheen: ouder worden. Hoewel dat natuurlijk ook mooie dingen met zich meebrengt, is huidveroudering wellicht iets wat je zoveel mogelijk wilt voorkomen. Gelukkig kun je met de juiste anti-aging crèmes, behandelingen en andere huidverzorgingsproducten de tekenen van huidveroudering aanzienlijk verminderen en zelfs vertragen/uitstellen. Wij geven je dé anti-aging tips! 

 

Wat is huidveroudering en hoe behandel je het?

Net als ouder worden is huidveroudering heel normaal. Iedereen krijgt ermee te maken. Huidveroudering begint rond je twintigste, maar is in de meeste gevallen zichtbaar vanaf je 35e. Denk aan pigmentvlekjes, fijne lijntjes en diepere rimpels en een droge, doffe huid. Hoe dat komt? Naarmate je ouder wordt, veranderen er een aantal zaken in je huid. Zo neemt de hoeveelheid collageen, elastine en hyaluronzuur af. Deze bestanddelen zorgen voor hydratatie, stevigheid, rekbaarheid en soepelheid. Met de juiste anti-aging producten kun je je huid weer aanvullen met deze verjongende ingrediënten.  

Hoe snel je huid veroudert en hoe snel dit zichtbaar wordt, hangt af van allerlei factoren, waar je soms wel en soms geen invloed op hebt. Wil je aan de slag met het behandelen van huidveroudering? Dan zijn anti-aging behandelingen en producten een goede eerste stap. Maar kijk ook eens kritisch naar je leefstijl.  

Anti-aging at home: zelf huidveroudering behandelen

We vallen maar meteen met de deur in huis: de naam ‘anti-aging’ is een beetje misleidend. Het is namelijk een fabeltje dat een product huidveroudering helemaal kan tegengaan. Maar door wetenschappelijk onderzoek weten we wel wat werkzame (combinaties van) ingrediënten zijn om het proces te vertragen en de huidconditie te verbeteren. Zo is de mix van AHA’s, retinol en antioxidanten in de IMAGE Skincare AGELESS-lijn ideaal wanneer je aan de slag wilt met anti-aging 

Maar welke producten moet je in je badkamerkastje hebben staan wanneer je huidveroudering aan wilt pakken? Allereerst is het erg belangrijk om je huid iedere dag te beschermen tegen een grote oorzaak van zichtbare huidveroudering: de zon. Een dagcrème met minimaal een SPF 30 helpt om huidveroudering voor te zijn. Vervolgens kun je je dagelijkse routine uitbreiden met anti-aging producten. Denk bijvoorbeeld aan een herstellende nachtcrème en een voedend serum. Breng onder de gevoelige huid onder je ogen een heerlijke oogcrème aan om de fijne lijntjes en (beginnende) kraaipootjes te verzorgen.  


Huidveroudering voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. We zeggen het wel vaker. Maar voordat je aan de slag gaat met anti-aging producten en behandelingen, is het eerst goed om nog even dieper de theorie in te duiken: want hoe ontstaat huidveroudering precies? 

Oorzaken huidveroudering

We kunnen twee soorten huidveroudering onderscheiden. Ten eerste de inwendige, biologische huidveroudering, waar niemand omheen kan. Hoe snel en hoe zichtbaar de huidveroudering is, is erfelijk bepaald. Je genen bepalen de snelheid waarmee bijvoorbeeld het collageen, en daarmee stevigheid, in je huid verminderd.

Daarnaast hebben we te maken met de uitwendige huidveroudering. Dit proces wordt beïnvloed door externe factoren. Zaken die huidveroudering kunnen versnellen zijn onder andere uv-stralen van de zon(nebank), roken en een ongezonde leefstijl. Stuk voor stuk hebben zij invloed op de elasticiteit en teint van je huid, waardoor de tekenen van huidveroudering eerder zichtbaar zullen zijn. Naast het gebruik van anti-aging producten is het dus raadzaam om voldoende te slapen, gezond te eten en niet te roken. En misschien wel het belangrijkst: bescherm jezelf goed tegen de schadelijke straling van de zon en vermijd de zonnebank. 

De beste anti-aging crèmes

Door de verschillende factoren die invloed hebben op huidveroudering is anti-aging een totaalpakket van leefstijl, behandelingen en crèmes. Wat betreft het laatste: wij geven je onze drie tips! 

  1. Anti-aging begint met een goede SPF. Een crème die je beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon is namelijk dé manier om tekenen van huidveroudering te verminderen en te voorkomen.
  2. Smeer crèmes met de juiste ingrediënten. Zo zijn onder andere antioxidanten, AHA’s (fruitzuren) en retinol jouw anti-aging helden! 
  3. Hydrateren, hydrateren, hydrateren. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Een verouderde huid is namelijk een droge huid. Door een volle, hydraterende nachtcrème te gebruiken zorg je voor een gevoede huid en een mooie glow. Een dag na gebruik zul je direct zien dat je huid er jonger en frisser uitziet! 

Huidveroudering professioneel laten behandelen

Een gezonde leefstijl: yes! Goede anti-aging producten: die kunnen we afvinken. Super! Wil je je anti-agingplan nu naar een hoger niveau tillen? Dan zijn er nog veel soorten anti-aging behandelingen die kunnen helpen bij huidveroudering. Zo is de I PEEL – Wrinkle Lift (Forte) Peel een perfecte behandeling hiervoor. Deze behandeling zorgt voor snel resultaat en is de ideale aanvulling op je dagelijkse routine.  

Wil je snel resultaat behalen en met een stralende huid de salon uitlopen? Neem contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt voor een afspraak of aanvullend advies!  

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over anti-aging en huidveroudering? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief!