Langere wimpers? Wij verklappen het geheim om dit te bereiken

Langere wimpers? Wij verklappen het geheim om dit te bereiken

Typ ‘langere wimpers’ in bij Google en je komt op allerlei tips om je wimpers te verzorgen. Maar wat werkt nu echt en hoe zit het eigenlijk met genen en de groeicyclus van je wimpers? Wij vertellen het je en verklappen ons geheim voor langere, vollere wimpers!

Langere wimpers? Dit moet je weten

Voordat we je tips geven hoe je langere, vollere wimpers krijgt, starten we met wat theorie. Want wat bepaalt of je lange wimpers hebt of niet? Dit is voor een groot gedeelte afhankelijk van je genen. Je moet dus net gezegend zijn met lange wimpers. Is dit het geval? Lucky you! Maar wees niet getreurd wanneer jouw wimpers niet zo lang en vol zijn als je wilt. Met de juiste verzorging kun je namelijk al heel wat winnen en zorgen voor langere, vollere wimpers. 

Hoe het werkt? We vertellen je eerst nog even hoe het zit met de haargroeicyclus van je wimpers. Hoe eng het ook klinkt, je wimpers vallen namelijk uit, net als de haren op de hoofd. De groeicyclus van wimpers duurt ongeveer drie maanden, terwijl dit bij je hoofdhaar gaat om twee tot zes jaar. Dat verklaart ook meteen waarom het haar op je hoofd zo lang wordt, terwijl je wimpers veel korter blijven!  

Je haren, dus ook je wimpers, gaan door drie fases. Ten eerste de anagene fase, waarin je haar vanuit de haarwortel groeit. Wil je langere wimpers, dan is het dus belangrijk dat je de haartjes tot in de haarwortel verzorgt. Na de groeifase breekt de catagene fase of overgangsfase aan, waarin het haartje stopt met groeien. Tot slot is het tijd voor de telofene fase, ook wel rustfase. Het haartje is klaar om uit te vallen, terwijl er een nieuwe haar klaarstaat om het plekje in te nemen.

Langere wimpers met een wimperserum

Door je wimpers met een effectief wimperserum te behandelen, kun je de haarwortels verzorgen en beschadigde haartjes herstellen. Het I BEAUTY – Brow And Lash Enhancement Serum bevat dé ingrediënten die hiervoor zorgen. Dit effectieve wimperserum stimuleert bovendien de microcirculatie en verbetert de structuur en conditie van de wimperharen aanzienlijk. 

Het resultaat? Langere, vollere wimpers en een frisse oogopslag, zelfs zonder make-up! Breng het serum twee keer per dag aan op schone, make-upvrije wimpers et voilà: na verloop van tijd heb je prachtige, langere en vollere wimpers. Het effect is na een volledige groeicyclus, en dus drie maanden, optimaal zichtbaar.

Bonustip: je kunt het serum ook op je wenkbrauwen aanbrengen voor vollere wenkbrauwen! 


Tips voor langere en vollere wimpers

Langere wimpers zijn met de juiste verzorging dus binnen handbereik. Maar dan ben je er nog niet! Ga tijdens het reinigen van je gezicht voorzichtig om met je wimpers. Vooral wanneer je oogmake-up draagt en deze wilt verwijderen is een goed product essentieel, zodat je niet hard hoeft te boenen. Gelukkig hebben we daar ook iets op bedacht!

De I BEAUTY - Refreshing Facial Wipes zijn zachte reinigingsdoekjes die probleemloos de meest hardnekkige make-up verwijderen. Zelfs waterproof mascara heb je in een handomdraai verwijderd. De reinigingsdoekjes zijn rijk aan antioxidanten als groene thee. Hierdoor is je huid niet alleen gereinigd, maar wordt je huid ook beschermd tegen vrije radicalen, en dus huidveroudering. Door de toevoeging van superfruits, koffie, aloë vera en komkommer-extracten wordt je huid als kers op de taart intensief verzorgd, gekalmeerd en gehydrateerd 

Tot slot: probeer door de dag heen ook zo min mogelijk in je ogen te wrijven, zodat je de tere wimperhaartjes niet onbedoeld beschadigd. Vollere, langere wimpers: here we come! 

Let's Talk Skin!

Iedereen heeft recht op een gezonde huid. Dat is de missie van IMAGE Skincare. Oprichtster en huidspecialiste Janna Ronert: “Dit moet je op een zo'n eenvoudig en effectief mogelijke manier kunnen realiseren.” Daarom kun je terecht bij 400 IMAGE Skincare Professionals in Nederland en België en hebben wij een uitgebreide webshop, zodat je ook thuis aan de slag kunt met een gezonde huid. Heb je een vraag over langere wimpers en je wimpers verzorgen met ons wimperserum? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website.  

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over foundations en de droge huid? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief!