Je gezicht scrubben? Op deze manier doe je het goed

Je gezicht scrubben? Op deze manier doe je het goed

Je gezicht scrubben is een mooie toevoeging op vrijwel iedere skincare routine. Wij vertellen je waarom en met welke producten je aan de slag kunt om je gezicht op milde wijze te scrubben. Fun fact: een aantal IMAGE Skincare scrubs bevatten de smart-sensing beads, die oplossen bij te veel druk. Zacht scrubben gegarandeerd!

Wat is scrubben precies?

‘Scrub’ is een Engels woord voor schrobben. Gelukkig staat scrubben wat ons betreft los van je huid hardhandig boenen. Dat raden wij namelijk ten zeerste af, terwijl het gebruik van de juiste scrub voor vrijwel iedere huid voordelen oplevert. Door je gezicht met het juiste product te scrubben, verwijder je namelijk dode huidcellen en stimuleer je celvernieuwing. Scrubben is dan ook een uitkomst voor onder andere onzuiverheden, hyperpigmentatie, een doffe huid en huidveroudering. Door je gezicht te scrubben zorg je voor een stralende, gladde en egale huid. 

Termen die met scrubben samenhangen zijn exfoliëren en peelen, waarbij dode huidcellen worden verwijderd. Vaak gebeurt dit op basis van (fruit)zuren of enzymen, maar dit kan ook gebeuren door de aanwezigheid van scrubdeeltjes of een combinatie van zuren, enzymen en korreltjes.

 

Waarom zou je je gezicht willen scrubben?

Je huid scrubben zorgt allereerst direct voor een heerlijk schoon gevoel, een zachte huid en een mooie glow. Maar ook op lange termijn levert een scrub veel voordelen op. Door het verwijderen van dode huidcellen voorkom je onzuiverheden. Ook wordt je huid egaler en worden pigmentvlekjes en lijntjes verminderd door de stimulering van celvernieuwing.

Kortom, scrubben is voor iedere huid een must. Wel is het erg belangrijk om het juiste product te kiezen, dat past bij jouw huidtype en huidbehoefte. IMAGE Skincare heeft verschillende scrubs, zodat er altijd een passend product is voor jouw huid. 


Een scrub voor ieder huidtype

Heb je een gevoelige huid of een huid die uit balans is? Dan is de ORMEDIC – Balancing Gel Polisher de geschikte scrub voor jou. Door de verschillende exfoliërende ingrediënten te combineren poetst deze milde scrub dode huidcellen weg en laat het je gezicht stralen. Door de toevoeging van limoenkaviaar-extract wordt celvernieuwing gestimuleerd en versneld, granaatappel-enzymen verwijderen dode huidcellen, terwijl de olijvenpit-poeder, bamboe korreltjes en smart-sensing beads zorgen voor een mechanische exfoliatie. 


Bij
een scrub denk je wellicht meteen aan de welbekende korreltjes. Maar wist je dat je je huid ook kunt scrubben met een poeder? De ILUMA – Intense Brightening Exfoliating Powder is een polijstende poeder die op een milde wijze reinigt en scrubt. De poeder is zo mild dat deze geschikt is voor ieder huidtype, zelfs de meest gevoelige huid en voor rosacea. Deze scrubpoeder
 verwijdert afvalstoffen en talg uit de poriën en zorgt tegelijkertijd voor langdurige hydratatie. Zo zorgen de pompoenenzymen voor een zachte exfoliatie en voedt het de huid met vitamines en voedingsstoffen. Ook is deze scrub ideaal voor een mooie glow en een egale teint door huidoplichtende ingrediënten als zoethoutextract.  

 

Let's Talk Skin!

Iedereen heeft recht op een gezonde huid. Dat is de missie van IMAGE Skincare. Oprichtster en huidspecialiste Janna Ronert: “Dit moet je op een zo'n eenvoudig en effectief mogelijke manier kunnen realiseren.” Daarom kun je terecht bij 400 IMAGE Skincare Professionals in Nederland en België en hebben wij een uitgebreide webshop, zodat je ook thuis aan de slag kunt met een gezonde huid. Heb je een vraag over langere wimpers en je wimpers verzorgen met ons wimperserum? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website.  

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over foundations en de droge huid? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief!