Help je huid de winter door

Help je huid de winter door

In de winter ondergaat je huid meer uitdagingen, blootgesteld aan de koude buitenlucht en de uitdrogende warme binnenomgeving. Het is een periode waarin extra aandacht voor je huid van groot belang is. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over je huid in de winter. Lees je mee? 

 

Waarom heeft je huid extra zorg nodig in de winter?

Buiten is het koud en winderig, terwijl binnen de droge lucht vocht aan je huid onttrekt. Dit leidt tot een vochtarme huid. Vocht is essentieel voor het optimaal functioneren van natuurlijke processen in je huid, zoals de vorming van vetten en eiwitten die de beschermende huidbarrière vormen. Een sterke huidbarrière is cruciaal om ons te beschermen tegen schadelijke indringers, de kou, wind en de droge omgevingslucht. In de winter belandt onze huid echter in een vicieuze cirkel door de verschillen van tempratuur, resulterend in een tekort aan vetten en een droge huid. Een verminderde huidbarrière maakt het gemakkelijker voor bacteriën om je huid binnen te dringen, wat leidt tot irritatie, droogheid en schilfers. Het is daarom belangrijk om in de winter extra aandacht te besteden aan het hydrateren en beschermen van je huid om deze gezond en stralend te houden. 

Tips voor een gezonde, gehydrateerde huid in de winter

  • Gebruik een geschikte reiniger in de winter dat je huid niet teveel uitdroogt.
  • Maak gebruik van vochtinbrengende crèmes en oliën.
  • Bescherm je altijd tegen de zon met een SPF, ook in de winter!
  • Gebruik producten met ingrediënten zoals hyaluronzuur en shea boter voor extra hydratatie en voeding

Je huid heeft in de winter meer vet & vocht nodig om de bovenste huidlaag te beschermen. Goede vetten en hydratanten ondersteunen namelijk de huidbarrière. Daarnaast ziet je huid door wat extra vocht en vet er een stuk beter uit. Door hydratanten toe te voegen aan je skincare routine krijg je een gladdere look en lijken rimpels minder diep. Omdat het effect van hydratanten tijdelijk is, is het ook belangrijk om vetten toe te voegen aan je skincare routine om vocht vast te blijven houden.

 

De Soothing Night Cream is hét product voor in de winter. Door ingrediënten zoals hyaluronzuur, panthenol, glycerine en biosacchariden wordt je huid gevoed met verschillende hydratanten. Daarnaast bevat deze nachtcrème verschillende oliën en vetten om je huidbarrière te ondersteunen en vochtverlies tegen te gaan. Tip: gebruik de Soothing Night Cream in de winter ook als dagcrème om ook overdag je bovenste huidlaag te beschermen tegen dekou, wind en droge omgevingslucht. 

Wil je extra hydratatie toevoegen aan je dagcrème? Gebruik dan onze Hydrating Booster. Deze booster bestaat uit de sterkste hydratant, hyaluronzuur. Meng overdag een pompje Hydrating Booster met je dagcrème voor extra vocht. In de avond kun je de Nourishing Booster gebruiken. Deze bestaan uit ceramidone, een vet dat een belangrijk onderdeel vorms van de bescherming van je huidbarrière. 's Avonds kun je een pompje van de Nourishing Booster mengen met je nachtcrème voor extra toevoegingen van vetten. 

 

Veranderingen in lifestyle

Naast het toevoegen van oliën en vetten aan je skincare routine, kun je ook een paar veranderingen in je levensstijl toepassen om vochtverlies te verminderen:

  • Voldoende slaap: dit is niet alleen belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor je huid. Uit onderzoek blijkt dat slaaptekort zorgt voor een verhoging van het hormoon cortisol in je huid. Dit zorgt voor het stimuleren van de talgproductie, beschadiging van de huidbarrière en aantasting van collageen
  • Minder stress: door hoge levels van stress krijg je een rode, gevoelige huid en wordt de talgproductie gestimuleerd. Meer weten over hoe je effecten van stress kunt verminderen in je huid? Lees dan onze blog over je huid in tijden van stress.
  • Vermijden van hete douches en baden: door het hete water verliest je huid suikers en zout. Deze stoffen zijn juist heel hard nodig voor het vasthouden van water. Je herkent misschien wel eens een trekkerig gevoel in je huid na het douchen. Vermijd daarom hete douches of baden om je huid te beschermen tegen vochtverlies. 

Kortom, je huid heeft extra voeding nodig in de winter omdat je sneller te maken krijgt met vochtverlies. Een Vavin Huidprofessional bij jou in de buurt kan je persoonlijk advies geven op basis van je huidtype en behoeften. Je kunt jouw dichtstbijzijnde Vavin Huidprofessional vinden via onze store locator! Op de hoogte blijven van nieuws, producten en actie's? Volg ons dan op Instagram!