Een droge of vochtarme huid? Zo herken je hem

Een droge of vochtarme huid? Zo herken je hem

Heb jij last van een (extreem) droge huid? Dat is zeker niet raar, je bent een van de zovelen. En gelukkig voor jou is de oplossing om je huid minder droog te maken zeer dichtbij. De eerste stap hiervoor is om te weten welke producten en voedingsstoffen werken voor jouw huid. En daar gaan wij je bij helpen in deze blog. 

Hoe herken je een droge huid?

Een droge huid ontstaat door een verstoorde huidbarrière, waardoor vocht- en vetgehalte niet op peil zijn. Normaal gesproken bevat de bovenste huidlaag een laagje huidvet dat de huid soepel houdt en vochtverlies voorkomt. Bij een droge huid is de voeding vanuit diepere huidlagen verstoord en kan het huidvet beschadigd zijn. Dit is te herkennen aan een trekkerig gevoel, irritatie, schilfertjes en jeuk. Naast erfelijke factoren kunnen andere factoren zoals uitdrogende zeep, temperatuurverschillen en hormonale veranderingen een droge huid veroorzaken

Een vochtarme huid: hoe verschilt het van een droge huid? 

Een vochtarme huid wordt gekenmerkt door een verstoring van de barrièrefunctie en een tekort aan vocht. Dit betekent dat de huid onvoldoende vocht vasthoudt. Zowel interne als externe factoren kunnen leiden tot een vochtarme huid. Hoewel dit soms gepaard kan gaan met een tekort aan lipiden (een droge huid), is dit niet altijd het geval. Zelfs bij een vette huid kan er sprake zijn van vochttekort. Typische kenmerken zijn craquelé lijntjes en een trekkerig gevoel.

 

3 tips tegen een droge huid

1. Extra verzorging

Breid je basisroutine uit met producten die je huid extra voeding geven, zoals de VITAL C - Hydrating Facial Oil, voor een vitaminen- en hydratatieboost. Een andere optie is de AGELESS - Total Pure Hyaluronic Filler. Op basis van zes verschillende hyaluronzuur-vormen wordt ook wel omschreven als een echte miracle worker voor een droge, vochtarme huid. Heb je meer last van een vochtarme huid? Dan kun je het I MASK - Hydrating Hydrogel Sheet Mask gebruiken, dat de huid voedt en laat stralen na éénmalig gebruik.

I MASK - Hydrating Hydrogel Sheet Mask

 

2. Voeding

Voeding doet ook wonderen. Kies voor voedingsmiddelen rijk aan onverzadigde vetten en omega 3-vetzuren, zoals avocado en noten, om een (extreem) droge huid te helpen. Vitamine C is ook waardevol voor je huid en kun je verhogen met supplementen, broccoli, kiwi, paprika of citrusvruchten. Een ingrediënt dat dus zeker niet op je boodschappenlijstje mag ontbreken. 

 

3. Professionele behandeling

Wil je je huid wat extra voeding geven? Een IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt kan je huid een echte boost geven door middel van een behandeling dat afgestemd is op jouw huid.

 

professionele behandeling

 

Let's Talk Skin

Heb je een vraag over een droge of vochtarme huid? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website.

En wil je op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes en tips? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!