Het belang van een cleanser in je routine

Het belang van een cleanser in je routine

Een gezichtsreiniger, ook wel een cleanser genoemd, is de eerste stap in je skincare routine. Het is belangrijk dat je elke dag je huid reinigt. In deze blog vertellen we je waarom.

En wist je trouwens dat je tijdelijk 10% korting krijgt op alle cleansers? 

 

Belang van een cleanser in je routine

Door dagelijks te reinigen verwijer je vuil, talg en dode huidcellen. Ook zorg je ervoor dat skincare die je erna op doet beter wordt opgenomen in je huid. Een goede cleanser zorgt ervoor dat onzuiverheden en vuil worden verwijderd van je huid.

 

De beste cleanser voor jou

Of je nu een gevoelige, droge, vette of gecombineerde huid hebt: wij hebben de beste cleanser voor jou! Van milde cleansers tot cleansers met zuren, voor ieder huidtype is er een 'match made in heaven'. 

 

Droge huid

Deze verzorgende cleanser reinigt je huid op milde wijze en zorgt ervoor dat het huidmicrobioom gezond is en sterk genoeg om schadelijke effecten van de dag aan te kunnen. Reinigende plantoliën zorgen ervoor dat de droge huid diep gevoed wordt en de adaptogenische plant Ashwagandha geeft je huid een natuurlijke glow. 

 

 

Normale huid

Begin en eindig je dag met onze meest geliefde gel-cleanser. Deze cleanser reinigt op een krachtige en tegelijkertijd zachte manier vuil, onzuiverheden en make-up om met een schone lei te kunnen beginnen aan je skincare routine. De fruitige, groene aroma's zorgen daarbij voor een intense geurbeleving. Ook houdt het de vochtbalans op peil en zorgt het voor een zijdezachte huid. 

 

Vette huid

Een gel-cleanser met salicylzuur die je huid licht exfolieert, en make-up, onzuiverheden en overtollige olie op schuimende manier verwijdert. Het zorgt voor een egaal effect en stralende finish. Deze cleaser is ideaal voor een vette huid of bij acne. 

 

Tip van de professional: double cleanse

Wij adviseren om zowel 's ochtends als 's avonds een double cleanse te doen, dit betekent het twee keer reinigen na elkaar. Voor de meest effectieve werking combineer je ‘s avonds een cleanser zonder zuren met een cleanser mét zuren. Zuren zorgen voor een net iets effectievere reiniging en verwijderen dode huidcellen. Een belangrijke stap voor de perfecte glow! Heb je echter een gevoelige huid dan adviseren wij om een milde cleanser te gebruiken en een double cleanse te doen zonder zuren.