Hyaluronzuur in skincare: antwoord op 5 veelgestelde vragen

Hyaluronzuur in skincare: antwoord op 5 veelgestelde vragen


Hyaluronzuur is de laatste jaren een onmisbaar ingrediënt geworden in de wereld van skincare. Maar wat is hyaluronzuur precies, welke rol speelt het in onze huid, en waarom zou je het aan je dagelijkse skincare routine moeten toevoegen? In deze blog duiken we in de wereld van hyaluronzuur en vertellen we waarom dit ingrediënt zo geliefd is.

1. Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur, ook wel hyaluronan, is een natuurlijke stof die in ons lichaam voorkomt, waaronder in de huid. Daar is het voornamelijk te vinden in het bindweefsel, waar het helpt om de huid gehydrateerd en soepel te houden. Hyaluronzuur is namelijk een glycosaminoglycaan: een molecuul dat water kan binden en vocht vasthoudt.

2. Wat is de functie van hyaluronzuur in de huid?

Hyaluronzuur heeft een veelzijdige werking in de huid:

  • Hydratatie. Hyaluronzuur kan tot wel 1000 keer het eigen gewicht in water vasthouden. Meer hyaluronzuur betekent een vollere en gehydrateerde huid.
  • Elasticiteit. Omdat het de huid goed gehydrateerd houdt, draagt hyaluronzuur bij aan de elasticiteit en veerkracht van de huid.
  • Genezing. Hyaluronzuur bevordert celmigratie en wondgenezing, wat essentieel is voor het herstellen van een beschadigde huid.
  • Bescherming. Het bestanddeel helpt ook om de huidbarrière te versterken en daarmee zorgt het voor bescherming tegen schadelijke invloeden zoals uv-stralen.

3. Neemt het hyaluronzuur in mijn huid af naarmate ik ouder word?

Huidveroudering - een proces dat al begint rond je 20e levensjaar - gaat eigenlijk altijd gepaard met vochtverlies in de huid. Dit komt onder andere doordat het lichaam na verloop van tijd minder hyaluronzuur aanmaakt. Hierdoor neemt de werking van het bestanddeel af: je huid is dus minder gehydrateerd en daardoor minder elastisch. Dit uit zich in tekenen van huidveroudering zoals rimpels, fijne lijntjes en een kwetsbare, doffe huid.

4. Hoe werkt hyaluronzuur in skincare?

Nu ben je vast benieuwd: kan ik het hyaluronzuur in mijn huid ook op peil houden naarmate ik ouder word? Ons antwoord: zeker! Hyaluronzuur is namelijk een krachtig anti-aging ingrediënt. Zo speelt het een hoofdrol in de AGELESS - Total Pure Hyaluronic Filler. In dit serum worden 6 verschillende soorten hyaluronzuur gecombineerd, waardoor de huid wordt voorzien van een ware hydratatie boost! De kleinere hyaluronzuurmoleculen dringen door tot in de diepere huidlagen, terwijl de grotere moleculen aan de oppervlakte de huid egaliseren en laten stralen. Ook in veel van onze andere gezichtsserums vind je hyaluronzuur terug in de ingrediëntenlijst. Extra fijn: hyaluronzuur is geschikt voor ieder huidtype!

5. Waarom zou ik hyaluronzuur in mijn skincare routine opnemen?

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht je nog twijfelen over het inzetten van hyaluronzuur in Your Daily Skin Routine, dan zetten we graag nog even de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

  • Intense hydratatie. Of je nu een droge, vette of gecombineerde huid hebt, hydratatie is essentieel voor een gezonde, stralende huid. En dat is precies waar hyaluronzuur voor zorgt, zonder een vettig laagje of glimmende huid achter te laten.
  • Anti-aging voordelen. Door de huid gehydrateerd te houden, helpt hyaluronzuur zichtbare tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, te verminderen.
  • Veilig en effectief. Als mind ingrediënt, kun je hyaluronzuur makkelijk integreren in je dagelijkse routine, ongeacht je huidtype of huidproblemen. Zo kun je de AGELESS - Total Pure Hyaluronic Filler perfect mixen en matchen met onze andere producten. Meng bijvoorbeeld een druppel van de filler met een serum of crème naar keuze voor een ware boost!

Kortom, hyaluronzuur is een musthave bij het creëren van de beste versie van jouw huid!

 

Let's talk skin

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes?  Bijvoorbeeld over het gebruik van hyaluronzuur? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!