Winkelwagen

Huid verzorgen na behandeling

Huidverzorging na een peeling, Botox of laserbehandelingen

Na een IMAGE Skincare peeling is het belangrijk je huid goed te verzorgen. De gepeelde huid mag je na de behandeling niet te veel belasten, zodat deze zich kan herstellen. Na een behandeling met Botox of fillers zijn er ook een aantal richtlijnen. Al deze post-treatment onderwerpen bespreken we in dit artikel. 

Wat kun je het beste doen bij een post-treatment huid?

Huidverzorging na een behandeling in het kort:

 • Vermijd na een peeling directe blootstelling aan zon.
 • Gebruik na een peeling een dagcrème met een SPF 30 of hoger.
 • Gebruik na een peeling een aantal dagen geen exfoliant.

Huidverzorging na (chemische) peeling

Na een peeling kunnen er een aantal reacties ontstaan. Dit zijn: roodheid, zwelling, jeuk, strakke huid en schilferen. Dit is een normale reactie van de huid na een peeling.

7 tips voor huidverzorging na een peeling:

 1. Na de behandeling dien je minimaal twee weken uit de felle zon te blijven en mag je geen gebruik maken van een solarium.
 2. Bescherm je huid tegen de zon met een SPF 30 of hoger, bijvoorbeeld met één van de producten uit de PREVENTION+ lijn.
 3. Maak geen gebruik van een hete douche, sauna, zwembad of stoombaden tot 2 weken na de behandeling.
 4. Scrub of verdun de huid niet met ingrediënten zoals retinol, vitamine A-zuur, glycolzuren en/of salicylzuren tot zeven dagen na de behandeling.
 5. Indien er schilfering van de huid ontstaat, is het belangrijk deze er niet af te krabben/trekken. Dit kan resulteren in littekens en ongewenste verkleuringen van de huid.
 6. Vermijd harsen of waxen tot zeven dagen na de behandeling.
 7. Gebruik voor het beste resultaat alleen de producten die de behandelend huidtherapeut voor jou heeft geselecteerd.

Huidverzorging na laserbehandeling

Een laserbehandeling werkt huidverjongend en vermindert rimpels, fijne lijntjes, grove poriën en littekens op gezicht, decolleté of plaatselijk op het lichaam. Ook vermindert een laserbehandeling ongewenste verkleuringen van de huid. Reacties van de huid na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling, jeuk, strakke huid en schilferen. Na een laserbehandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Dit is normaal en zal langzamerhand verminderen.

6 tips voor huidverzorging na een peeling:

 1. Na de behandeling dien je minimaal drie weken uit de felle zon te blijven en mag je geen gebruik maken van een solarium.
 2. Bescherm je huid tegen de zon met een SPF van 30 of hoger, bijvoorbeeld met één van de producten uit de PREVENTION+ lijn.
 3. Maak geen gebruik van een hete douche, sauna, zwembad of stoombaden tot twee weken na de behandeling.
 4. Scrub of verdun de huid niet met ingrediënten zoals retinol, vitamine A-zuur, glycolzuren en/of salicylzuren tot vijf dagen na de behandeling.
 5. Indien er schilfering van de huid ontstaat, is het belangrijk deze er niet af te krabben/trekken. Dit kan resulteren in littekens en ongewenste verkleuringen van de huid.
 6. Gebruik voor het beste resultaat alleen de producten die de behandelend therapeut voor jou heeft geselecteerd.

Huidverzorging na Botox of fillers

Direct nadat de huid behandeld is met Botox of fillers kunnen er de volgende bijwerkingen voorkomen: kleine bloeding op de plaats van de injectie, zwelling, roodheid, blauwe plek op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen trekken meestal weg binnen 48 uur. Hieronder vind je de adviezen op het gebied van leefstijl na een behandeling met Botox of fillers.

 • Tot vier uur na de behandeling met Botox wordt liggen/slapen afgeraden.
 • Op de dag van de behandeling is het beter geen alcohol te drinken.
 • Vermijd zonnebaden tot één week na een behandeling met Botox of fillers.
 • Ga niet naar de sauna de eerste twee dagen na een behandeling met Botox of fillers.
 • Masseer de behandelde huid niet na een behandeling met fillers.
 • Sporten wordt afgeraden tot één week na een behandeling met fillers en tot 48 uur na een behandeling met Botox.
 • Gebruik geen make-up tot 4 uur na een behandeling met Botox. Bij fillers wordt aangeraden make-up te vermijden tot 12 uur na de behandeling.
 • Tot twee weken na een behandeling met fillers worden de volgende gezichtsbehandelingen afgeraden: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Post-treatment verzorging

De volgende producten zijn geschikt als post-treatment verzorging. Ideaal voor na een peeling, facial, laserbehandeling, Botox of fillers:

 • IMAGE Skincare Post treatment Kit
 • IMAGE Skincare Ronert MD: Deze multifunctionele herstellende formule met organische ingrediënten ondersteunt het herstelproces in de huid na huidverbeteringsbehandelingen zoals een laserbehandeling of een chemische peeling. Het gaat vochtverlies tegen, maakt de huid soepel, vermindert irritatie en roodheid door de werking van plantaardige stoffen en antioxidanten. Dit is wat IMAGE Skincare noemt de ‘redding van de huid als het gaat om genezing, kalmering en hydratatie’.
Huidverzorging-na-behandeling

Post-treatment professioneel laten adviseren

Wanneer je een behandeling door een professioneel therapeut of arts laat uitvoeren, kan deze je ook een goed advies geven over de nazorg van je behandeling. Heb je behoefte aan advies op maat voor jouw (post-treatment) huid? Via de store-locator vind je een IMAGE Skincare professional bij jou in de buurt of neem direct contact op met IMAGE Skincare.