Zo breng je je oogcrème op de juiste manier aan

Zo breng je je oogcrème op de juiste manier aan

De gevoelige, vaak dunne huid rondom je ogen wil je de zorg geven die het verdient. Daarbij is het belangrijk om de juiste oogcrème voor jouw huid te kiezen, maar je moet ook weten hoe je de oogcrème het beste kunt aanbrengen. Doe je dat voor of na je dagcrème, hoeveel gebruik je en waar breng je de oogcrème precies aan? Wij vertellen het je!

Waarom een oogcrème aanbrengen?

De huid rondom je ogen is een stuk dunner dan de huid van de rest van je gezicht. Een goede oogcrème is daarom essentieel om de gevoelige huid onder je ogen intensief te verzorgen. Wist je bijvoorbeeld dat de tekenen van huidveroudering het eerst zichtbaar zijn rondom je ogen? Fijne lijntjes, rimpels, kraaienpootjes en donkere kringen kun je voorkomen en verminderen door een effectieve oogcrème op de juiste manier aan te brengen.

Hoe breng je oogcrème aan?

Er wordt vaak aan onze IMAGE Skincare Professionals gevraagd hoe je oogcrème het best kunt aanbrengen. Wij geven je tips!

  • Je hoeft niet veel oogcrème aan te brengen om de huid rondom je ogen te verzorgen. Gebruik de hoeveelheid van een doperwt als richtlijn. 
  • Gebruik je ringvinger om de oogcrème aan te brengen. Deze vinger heeft de zachtste aanraking, waardoor je zorgt voor de minste druk op de gevoelige huid rondom je ogen. 
  • Ook is het belangrijk dat je niet hardhandig gaat smeren met de oogcrème. Breng het product dan ook aan met kloppende bewegingen.
  • Tot slot, de plek: in het kort kunnen we zeggen: smeer de oogcrème op de harde gedeeltes rondom je ogen. Voorkom irritatie van de ogen door de oogcrème niet te dicht op de wimperrand aan te brengen.  Oogcrème: voor of na je dagcreme? 

Nu je precies weet hoe je je oogcrème moet aanbrengen, is het ook nog goed om te weten wanneer je een oogcrème aanbrengt. Wij adviseren om je oogcrème ‘s ochtends en ‘s avonds na het reinigen en na je serum aan te brengen. Breng de crème aan rond je oogcontouren en masseer deze zachtjes in, totdat de oogcrème is opgenomen door de huid. Dan kun je verder met de andere stappen van Your Daily Skin Routine, waaronder een serum, nachtcrème en dagcrème met SPF. Vergeet deze crème met zonbescherming niet rondom je ogen aan te brengen, zodat je deze tere huid beschermt tegen uv-stralen en blauw licht, én tekenen van huidveroudering voorkomt. 

Oogcrèmes: onze tips

Hoe breng je een oogcrème aan? Check! Wanneer breng je een oogverzorging aan? Die kennis heb je nu ook. Dan is het nu tijd om twee mooie oogcrèmes in de spotlight te zetten.  

THE MAX – Eye Crème is jouw wapen tegen huidveroudering en puffy eyes, met een frisse oogopslag als resultaat. De romige textuur van deze voedende oogcrème, die ruikt naar grapefruit, bevat een unieke mix van ingrediënten. Zo gaat de combinatie van appel-, argan- en edelweiss-extracten zichtbare tekenen van veroudering tegen en geeft het de huid een boost. Door het hyaluronzuur en de sheaboter is deze oogcrème voedend en helpt het lijntjes en rimpelt te verminderen. 

Afrekenen met een vermoeide blik, donkere kringen en wallen? De VITAL C – Hydrating Eye Recovery Gel is jouw ideale match. De lichte formule van deze hydraterende oogcrème is een echte anti-aging powerhouse! Eyeliss en vitamine C helpen om effectief je wallen te bestrijden, terwijl Argireline fijne lijntjes en rimpels vermindert. Doordat er van de vitamine C eenhoge concentratie is toegevoegd en kun je rekenen op intensieve hydratatie en bescherming.  

Let's Talk Skin!

IMAGE Skincare heeft voor iedere huid en elke huidbehoefte en –wens een speciaal ontwikkelde oogcrème. Denk aan het direct vervagen van fijne lijntjes en het verminderen van wallen en donkere kringen rondom de ogen. Zo is er altijd een geschikte oogverzorging voor jou! Heb je een vraag over de geschikte oogcrème voor jou of het aanbrengen van een oogcrème? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website.   

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over foundations en de droge huid? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief!