Winkelwagen

Your Daily Skin Routine voor een gezonde huid in drie stappen

Your Daily Skin Routine voor een gezonde huid in drie stappen

 

De perfecte huidverzorgingsroutine in drie stappen

De beste versie van je huid creëren begint met een dagelijkse huidverzorgingsroutine. Binnen IMAGE Skincare noemen wij dit Your Daily Skin Routine en dit is onze holy grail - oftewel een stappenplan, om de huid zowel ‘s ochtends en ‘s avonds goed te kunnen verzorgen. Your Daily Skin Routine heeft de volgende basisstappen: double cleanse, stimulate en prevent & protect óf repair. Deze basis skincare routine kun je uitbreiden met andere producten, zoals een oogcrème of lipverzorging. Wist je trouwens dat wij het aanraden om producten uit verschillende lijnen te combineren (Mix&Match)? Onze productlijnen zijn namelijk zo ontwikkeld dat ze elkaar ondersteunen en aanvullen. Zo geef je je huid tijdens jouw skincare routine een zo breed mogelijke verzorging door verschillende hoogwaardige ingrediënten op te smeren/te combineren en treedt huidverbetering sneller op. 

Skincare routine stap 1: double cleansen met een gezichtsreiniger

De eerste stap van ‘Your Daily Skin Routine’ is je huid reinigen met een cleanser. Dit is zowel ‘s ochtends als ‘s avonds een erg belangrijke stap die je eigenlijk nooit mag overslaan. Een goede cleanser verwijdert ‘s ochtends overmatig talg en afvalstoffen die gedurende de nacht, wanneer de huid zich aan het herstellen en vernieuwen is, uitgescheiden worden. ‘s Avonds wil je juist dat een cleanser naast talg ook make-up en vuil verwijdert. Wist je trouwens dat een goed gereinigde huid de belangrijke stoffen van de producten uit de verdere stappen van je skincare routine beter opneemt? Dus het serum en je dag- en nachtcrème die je erna opdoet, wordt beter opgenomen in de huid.

Skincare routine stap 2: stimuleer je huid met een serum

Stap twee van in jouw ideale skincare routine is het verzorgen en stimuleren van de huid om een persoonlijk huidprobleem aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan hyperpigmentatie, onzuiverheden, tekenen van huidveroudering of rosacea. Dit doe je met een gezichtsserum. Het kan dat je ‘s ochtends een ander serum gebruikt dan ‘s avonds, afhankelijk van de behoeften van je huid. Al lijkt het gebruik van een serum soms 'overbodig', wist je dat je huidverbetering versnelt met het gebruik van serum? Dit komt door de hoge dosering van ingrediënten in een gezichtsserum en doordat het zich specifiek focust op één bepaald huidprobleem. 

Skincare routine stap 3: dagcrème met zonbescherming of een nachtcrème

De laatste stap van je dagelijkse skincare routine is ‘prevent & protect’ of ‘repair’, afhankelijk van het dagdeel. ‘s Ochtends wil je je huid beschermen tegen schadelijke uv-stralen en andere vrije radicalen. Dit doe je met een verzorgende en hydraterende dagcrème met zonbescherming. Gebruik deze dagcrème iedere dag – ja, ook als er geen zonnestraal te bekennen is! Uv-stralen zijn namelijk altijd aanwezig én je beschermt je huid ook tegen andere schadelijke invloeden, zoals blauw licht van je telefoon of computer. ‘s Avonds sluit je jouw skincare routine af met een crème die je huid helpt herstellen gedurende de nacht. Een goede nachtcrème bevat krachtige ingrediënten die je huid voeden, herstellen en corrigeren terwijl je slaapt. De eerste drie stappen van je skincare routine zijn essentieel en vormen de basis van Your Daily Skin Routine. 

Your Daily Skin Routine uitbreiden

Wil je jouw huidconditie ook verbeteren in specifieke zones, zoals je ogen en lippen? Breid je skincare routine dan uit met extra’s zoals een oogcrème, lippenbalsem of gezichtsmasker. Wallen en/of kraaienpootjes verminder je namelijk veel sneller met een passende oogcrème, dan met bijvoorbeeld een dagcrème. Een lipverzorging met SPF zorgt ervoor dat je lippen beschermd én gevoed blijven om te kunnen stralen en met een effectief gezichtsmasker stap jij direct de deur uit met een natural glow. 

Wij adviseren het altijd om een huidanalyse te doen bij een IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt. Heb je daar even geen tijd voor, maar wil je wel graag huidadvies? Gebruik dan deze online huidanalyse-tool. De beste versie van je huid creëren we samen!  

En wil je op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over het gebruik van zuren of waarom spf zo belangrijk is? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!