Winkelwagen

Wat doet een chemische peeling voor je huid?

Wat doet een chemische peeling voor je huid?


Een chemische peeling is de ideale start voor effectieve huidverbetering. Het biedt voordelen voor uiteenlopende huidproblemen, zoals acne, huidveroudering en pigmentvlekken. Wij leggen je graag uit wat een chemische peeling precies is, waarom het zo heet en wat het voor je gezicht doet. Fun fact: je huid intensief reinigen door een chemische peeling is niet nieuw. Egyptenaren gebruikten zo’n 5.000 jaar geleden al melk- en andere fruitzuren voor hun huid! Oh, en wist je dat je ook thuis aan de slag kunt met een chemische peeling?


Wat is een chemische peeling?

Met een ‘peeling’ bedoelen we een gezichtsbehandeling waarbij dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. Dit proces wordt ook wel ‘exfoliëren’ genoemd. Een peeling wordt chemisch genoemd wanneer er zuren zoals glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en retinol worden ingezet voor het verwijderen van dode huidcellen. Goed om te weten: het woord chemisch heeft niets te maken met chemische ingrediënten of producten! Een chemische peeling zorgt voor een chemisch reactieproces in de huid en daarom heeft het de naam ‘chemisch’ gekregen. 

Let op! De meeste chemische peelings zijn niet geschikt wanneer je zwanger bent. Wil je tijdens je zwangerschap toch werken aan huidverbetering? Dan kun je gaan voor een mildere (enzymatische) peeling. Naast een chemische peeling onderscheiden we namelijk nog twee andere soorten peelings. Bij een enzymatische peeling wordt je gezicht mild geëxfolieerd door fruitenzymen. Ook kun je dode huidcellen verwijderen door een product met korrels zacht over de huid te masseren. Dit noemen we een mechanische peeling.  

 

Antioxidanten voor je huid

De vernieuwing van je huid, een proces dat gemiddeld zo’n dertig dagen duurt, wordt door een chemische peeling in een stroomversnelling gebracht. Tijdens een chemische peeling wordt het bovenste laagje van je huid, dat bestaat uit dode huidcellen, namelijk verwijderd. Hierdoor wordt celvernieuwing gestimuleerd, wat betekent dat je huidcellen zich vanuit de onderste laag van de huid vernieuwen en opschuiven naar boven/buiten. Soms zie je ook dat de huid na een chemische peeling hierdoor gaat vervellen, maar dit is niet altijd het geval. 

Een chemische peeling zorgt voor een stralende huid en betere opname van producten die je na de peeling aanbrengt. De werkzame stoffen in peelings werken ook stimulerend voor de cellagen in de diepere huid, waardoor je huidveroudering een stapje voor bent. Ideaal dus! Ook biedt een chemische peeling uitkomst voor specifieke huidtypen –condities, –problemen en –wensen 

Heb je last van acne? Een chemische peeling zorgt voor minder onzuiverheden en verstopte poriën en helpt ook bij het zichtbaar verminderen van littekens. Ook bij pigmentvlekken en een grove huidstructuur biedt een chemische peeling voordelen. Aangezien het bovenste huidlaagje van je gezicht wordt verwijderd, heb je na een chemische peeling een gelijkmatigere huidteint en fijnere poriën. Wil je de tekenen van huidveroudering verminderen? Met behulp van een chemische peeling kun je zorgen voor een gladdere, stevigere huid. Zeg fijne lijntjes en rimpels maar gedag!  

 

Hoe gebruik je een chemische peeling thuis?

Iedereen heeft recht op een gezonde huid. Dat is de missie van IMAGE Skincare. Oprichtster en huidspecialiste Janna Ronert: “Dit moet je op een zo'n eenvoudig en effectief mogelijke manier kunnen realiseren.” Daarom kun je niet alleen terecht bij een uitgebreid netwerk van Professionals, maar hebben wij ook een uitgebreide webshop, zodat je je ook thuis naar een gezonde huid kunt smeren. 

Je kunt je gezicht zelf een aantal keer per week een milde peeling geven met een scrub of exfoliant, of ga aan de slag met een thuisbehandeling. Zo word je met de Ultimate Peel Set - The Home Edition een skincare pro in vijf stappen. De set is een combinatie van een enzymatische, mechanische en een chemische peeling, die samen hét gouden duo vormen voor een peeling vanuit huis. Het AGELESS – Total Resurfacing Masque is een peeling op basis van glycolzuur, melkzuur en salicylzuur, enzymen en een korrel en zorgt voor de gladste huid ooit! Voeg daar het VITAL C – Hydrating Enzyme Masque aan toe en zorg voor een ultieme exfoliatie, verzorging en voeding van je gezicht. 

In de set vind je overigens ook andere producten om je thuisbehandeling compleet te maken, waaronder een reiniging, anti-aging serum en verzorgende en beschermende dagcrème.  

Een chemische peeling door een professional 

‘De beste versie van jouw huid creëren we samen’. Niet voor niets is dat onze lijfspreuk en staan meer dan 400 IMAGE Skincare Professionals in Nederland en België klaar om jou te helpen bij jouw huidprobleem of –wens. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een Professional voor een zwaardere peeling tijdens een huidverbeterende gezichtsbehandeling. Chemische peelings als onze Lightening Lift, Wrinkle Lift en Acne Lift zijn de perfecte start van intensieve huidverbetering. Ook wanneer je vragen hebt over chemische peelings helpen we je graag verder. Neem contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website.  

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over chemische peelings, professionele behandelingen en thuisbehandelingen? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief!