Dit is waarom je een oogmasker in jouw badkamerkastje moet hebben

Dit is waarom je een oogmasker in jouw badkamerkastje moet hebben

Een oogcrème zit wellicht al in jouw skincare routine, maar heb je er ook wel eens aan gedacht om de gevoelige huid rondom je ogen wat extra’s te bieden met een oogmasker? Wij vertellen je graag waarom dit effectieve product wat ons betreft een echte must is in jouw badkamerkastje.

 

Extra aandacht

Mogen we even je aandacht? En dan bedoelen we eigenlijk vooral voor de huid rondom je ogen. Want wist je dat deze huid erg dun en gevoelig is? Dat is dan ook precies de reden dat tekenen van huidveroudering en vermoeidheid snel zichtbaar worden rondom je ogen. Fijne lijntjes, kraaienpootjes, donkere kringen, opgezwollen oogleden: huidveroudering wordt al snel zichtbaar in deze zone. Wellicht heb je je al eindeloos afgevraagd wat de perfecte oplossing is voor jouw issue(s). Daar hebben wij een oplossing voor!

Voor dagelijks gebruik raden wij het gebruik van een effectieve oogcrème aan, bijvoorbeeld om donkere kringen of tekenen van huidveroudering te verminderen. Daarnaast kun je een stapje extra doen door een oogmasker te gebruiken. Dit is een snelle en makkelijke manier om de gevoelige huid rondom je ogen een boost te geven en een jeugdige look te creëren. Hoewel dit per persoon en huidprobleem verschilt, zul je bij het gebruik van een oogmasker al direct resultaat merken. Winning!

 

Waarom een oogmasker?

We kunnen er niet omheen, tekenen van huidveroudering komen met de jaren. Dit komt omdat er een aantal zaken in de huid verandert. De hoeveelheid collageen, elastine en hyaluronzuur neemt bijvoorbeeld af. Deze lichaamseigen bestanddelen geven je huid hydratatie en zorgen ervoor dat je huid stevig, soepel en rekbaar blijft. De effecten van de afname zie je meestal het duidelijkst in het gezicht, maar vooral rondom de ogen, aangezien deze erg dun is. Met de juiste producten, zoals een oogmasker, kun je je huid weer aanvullen met verjongende ingrediënten.

Ideaal dus dat gezichtsmaskers bekend staan om hun effectieve formules. Hierdoor biedt een masker vaak direct resultaat. Hello, verfriste huid met een jeugdige look!

 

Succesformule 

Wil je aan de slag met een oogmasker? Kies de IMAGE MD - Restoring Eye Masks en maak korte metten met een vermoeide uitstraling en fijne lijntjes onder je ogen. Deze effectieve oogmaskers zorgen voor een frisse uitstraling en verminderen tekenen van vermoeidheid.

De succesformule van de parfumvrije eye masks? Ieder oogmasker bevat een hydrogel serum. Dit bevat effectieve ingrediënten die samen aan verschillende huidproblemen en -wensen werken. Zo zorgen aloë vera en cafeïne voor een stralende oogopslag en maakt het drievoudige hyaluronzuurcomplex de huid gladder. De blend van antioxidanten beschermt tegen vrije radicalen en werkt kalmerend. Echte alleskunners dus!  

 

Hoe gebruik je een oogmasker? 

Ben je overtuigd van de voordelen van een oogmasker? Gebruik de maskers op momenten waarop je huid wel een oppepper kan gebruiken. Dit kan ‘s ochtends voor je werk zijn, of ‘s avonds voordat je naar een feestje gaat.

Wanneer je de huid rondom je ogen wilt verwennen, volg dan deze stappen:

  1. Begin met een schoon gezicht. Verwijder talg, make-up en dode huidcellen met een milde cleanser.
  2. Pak je favoriete oogmasker erbij, bijvoorbeeld de IMAGE MD oogmaskers. Laat het masker zo’n 15 minuten zijn werk doen, en neem zelf de tijd om te ontspannen.
  3. Verwijder het masker met koud water en een zachte doek. Dep de huid zachtjes droog, zodat je de gevoelige huid niet irriteert.
  4. Vervolg de rest van Your Daily Skin Routine.

 

Handige tips bij het gebruik van een oogmasker 

Tot slot geven we je nog drie fijne tips mee, zodat je het maximale uit je oogmaskers haalt. Zo is het ideaal om de oogmaskers in de koelkast te leggen voordat je deze gebruikt. Door de verkoelende werking zeg je bye bye tegen opgezwollen ogen.

Ben je van plan om uit te pakken met een uitgebreide make-up look? Dan is een gevoede huid de ideale basis voor een flawless resultaat. Gebruik een oogmasker vlak voor je make-up routine, zodat ook je huid rondom je ogen de juiste voorbereiding heeft.

Wist je dat je een oogmasker ook op andere manieren kunt inzetten? Gebruik het bijvoorbeeld om de ‘lachrimpeltjes’ naast de mond te verzachten.

 

Let's Talk Skin!

Iedereen heeft recht op een gezonde huid. Dat is de missie van IMAGE Skincare. Oprichtster en huidspecialiste Janna Ronert: “Dit moet je op een zo'n eenvoudig en effectief mogelijke manier kunnen realiseren.” Daarom kun je terecht bij 400 IMAGE Skincare Professionals in Nederland en België en hebben wij een uitgebreide webshop, zodat je ook thuis aan de slag kunt met een gezonde huid. Heb je een vraag over onze cadeautips? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website.  

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws, interessante skincare feitjes en tips? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief!