De 5 beste ingrediënten voor een egale, stralende huid

De 5 beste ingrediënten voor een egale, stralende huid


Is een egale, stralende huid jouw ultieme skin goal? Wij vertellen je welke ingrediënten hyperpigmentatie voorkomen en zorgen voor een mooie glow. Ook tippen we je dé ultieme glowgetters om aan Your Daily Skin Routine toe te voegen. De beste versie van je huid creëren we immers samen!

 

1. Vitamine C

Het ingrediënt dat we niet voor niets als eerst noemen is het superingrediënt vitamine C. Dit is namelijk dé musthave om hyperpigmentatie te verminderen en te zorgen voor egale, stralende huid. Vitamine C bevat krachtige antioxidanten die de aanmaak van melanine (pigment) blokkeren. Melanine veroorzaakt, onder invloed van onder andere uv-stralen van de zon, hyperpigmentatie en een ongelijkmatige teint. Vitamine C is dus de perfecte toevoeging op je dagelijkse routine om een egale, stralende huid te bereiken.

Zo is de ILUMA - Intense Brightening Crème een ideale nachtcrème om hyperpigmentatie te verminderen en te voorkomen. Door de formule met onder andere vitamine C, botanische extracten en voedende bestanddelen, wordt de huid geëgaliseerd, verhelderd en intens gevoed. Het resultaat? Een egale, zijdezachte en stralende huid.

 

2. Zuren

Zuren als alpha-hydroxyzuren (AHA) en bèta-hydroxyzuren (BHA) zijn effectieve ingrediënten om huidverkleuring, hyperpigmentatie, ontstekingen en roodheid aan te pakken. Deze multifunctionele bestanddelen, zoals salicylzuur (BHA) en glycolzuur (AHA), vind je daarom ook vaak terug in exfoliërende producten, cleansers en serums. Door je huid te voorzien van deze zuren, verwijder je dode huidcellen effectief en wordt de celvernieuwing gestimuleerd. Ideaal dus voor een frisse, egale en stralende huid.

Wil je na gebruik direct een stralend effect? Dan is de ORMEDIC - Balancing Gel Polisher dé toevoeging op je routine. Deze milde gezichtsscrub poetst dode huidcellen weg en rekent daarmee af met een doffe, ongelijkmatige huid. Dit is onder andere te danken aan het limoenkaviaar-extract - een natuurlijk alpha-hydroxyzuur -, granaatappelenzymen en bamboe-korreltjes.

 

3. Retinol

Retinol, een vorm van vitamine A, is een belangrijk ingrediënt om hyperpigmentatie en huidverkleuringen te behandelen. Vitamine A is namelijk een bestanddeel dat het vernieuwen van huidcellen stimuleert. Hierdoor wordt een nieuwe, gezonde en stralende huid gecreëerd, zonder oneffenheden en verkleuringen. Retinol is door de intensieve werking voornamelijk te vinden in nachtcrèmes en maskers.

De AGELESS - Total Retinol-A Crème is een mooi voorbeeld van een retinol nachtcrème. De krachtige eigenschappen van retinol worden aangevuld met sheaboter en een uniek peptidecomplex. Hierdoor krijg je een gevoede en gehydrateerde huid en sta je op met een stralende huid.

 

4. Niacinamide

Niacinamide vind je vaak op de ingrediëntenlijst van huidoplichtende serums voor een stralende huid. En dat is natuurlijk niet zomaar! Als een vorm van vitamine B3 wordt niacinamide gebruikt om celpigmentatie te helpen bestrijden, terwijl het ook verkleuring en littekens vermindert. Dit krachtige ingrediënt helpt bovendien niet alleen hyperpigmentatie te verminderen, maar ook de huidbarrière te versterken en vocht vast te houden. Een egale, stralende huid is dus binnen handbereik!

Eén van onze serums met niacinamide is de ILUMA - Intense Facial Illuminator. Dit huidoplichtende serum biedt een milde, effectieve werking om de huid op te egaliseren en hyperpigmentatie te verminderen en voorkomen.

 

5. Arbutine

Om de huid te egaliseren en te laten stralen is arbutine een effectief huidverzorgingsingrediënt. Dit bestanddeel is van nature afgeleid van bosbessen en bladeren van perenbomen en is een natuurlijke vorm van hydrochinon, dat de aanmaak van pigment remt. Ideaal dus voor iedereen met hyperpigmentatie en de wens om een egale, stralende huid te hebben. Goed om te weten: in Nederland is hydrochinon enkel op recept verkrijgbaar.

 

Let's Talk Skin

Iedereen heeft recht op een gezonde huid. Dat is de missie van IMAGE Skincare. Oprichtster en huidspecialiste Janna Ronert: “Dit moet je op een zo'n eenvoudig en effectief mogelijke manier kunnen realiseren.” Daarom kun je terecht bij 400 IMAGE Skincare Professionals in Nederland en België en hebben wij een uitgebreide webshop, zodat je ook thuis aan de slag kunt met een gezonde huid. Heb je een vraag over het bereiken van een egale, stralende huid? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website.

En wil je op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes en tips? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!