Ingrediënt in de spotlight: glycolzuur

Ingrediënt in de spotlight: glycolzuur


Een stralende huid met een jeugdige uitstraling, dat willen we natuurlijk allemaal! Het toevoegen van zuren in Your Daily Skin Routine is een zeer effectieve manier om je huid glad en egaal te maken en huidveroudering tegen te gaan. Wel is het belangrijk om zuren op de juiste manier te gebruiken en je huid niet te belasten. In deze blog zetten wij het ingrediënt glycolzuur in de spotlight en vertellen we je wat het is, welke IMAGE Skincare producten glycolzuur bevatten en hoe je deze producten gebruikt. 



Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is een fruitzuur, ook wel alpha-hydroxyzuur (AHA) genoemd. Dit exfoliërende ingrediënt verwijdert dode huidcellen en vernieuwt de huid, dat je huid soms direct na gebruik al een glans geeft alsof je je gezicht net een stevige schrobbeurt hebt gegeven. Het vermindert hyperpigmentatie, verzacht fijne lijntjes en verfijnt de structuur van de huid en geeft deze een gezonde, stralende look. Ideaal om (beginnende) hyperpigmentatie en huidveroudering aan te pakken.

 

Behandeling bij een IMAGE Skincare Professional

Onze professionals bieden verschillende behandelingen aan waar glycolzuur in is verwerkt. Zo kun je bijvoorbeeld voor de Wrinkle Lift gaan. Dit is een peeling waarbij de huid wordt geëxfolieerd en oppervlakkige rimpels en eerste tekenen van huidveroudering worden verminderd. Wat een behandeling bij een IMAGE Skincare Professional zo fijn maakt, is dat zij op basis van jouw huid een persoonlijk behandelplan kunnen opstellen. Zo heb jij een volledig gepersonaliseerde routine en behandeling voor optimale huidverbetering! Je vindt een IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt via onze online storelocator. 

 

Producten met glycolzuur

AGELESS - Total Facial Cleanser

Door glycolzuur en toevoegingen van menthol in deze cleanser, kun je rekenen op een schone, verfriste én gladde huid. AGELESS - Total Facial Cleanser verwijdert make-up en reinigt de huid intensief. Bovendien maakt deze cleanser korte metten met verstopte poriën en verbetert het de helderheid van je huid. 

Gebruik & tips

Start met één keer per week om te zien hoe jouw huid reageert op de actieve ingrediënten in deze cleanser en bouw dit langzaam op. Breng een kleine hoeveelheid aan op een vochtig gezicht, masseer één minuut in en spoel zorgvuldig af met lauw water.

Tip van de professional: doe een double cleanse voor maximaal resultaat. Start met ILUMA - Intense Brightening Exfoliating Cleanser en gebruik daarna AGELESS - Total Facial Cleanser om dode huidcellen effectief te verwijderen. 

 

CLEAR CELL - Clarifying Salicylic Tonic

Deze toner op basis van salicyl- en glycolzuur zorgt voor een egale, heldere huid en verwijdert overtollig talg. Het bevat daarnaast meerdere antioxidanten die je huid zuiveren, beschermen tegen vrije raicalen én zorgen voor een matterend effect. Door groene thee en kamille-extracten wordt je huid heerlijk gekalmeerd. CLEAR CELL - Clarifying Salicylic Tonic is ideaal voor de vette, acne-gevoelige huid. Je kunt hem ook gebruiken als je last hebt van een vette huid en als je tekenen van huidveroudering wilt verminderen.

Gebruik & tips

Doordrenk een gaasje met de tonic en strijk over een gereinigd gezicht, als tweede stap in je skincare routine. Maak Your Daily Skin Routine af door een serum aan te brengen en daarna een dag- of nachtcrème. Heb je nog nooit eerder zuren in je routine gehad? Bouw het gebruik dan eerst op. Eerst één keer per week en wanneer je huid goed reageert kun je het gebruik verder opbouwen. 

 

Ultimate Peel Treatment - The Home Edition

Komt het even niet uit om naar een IMAGE Skincare Professional te gaan voor een behandeling? Geen zorgen! Met deze Ultimate Peel Set hoef jij de deur niet uit voor een stralende huid. Met Ultimate Peel Treatment - The Home Edition geef je jezelf een at-home behandeling met producten met effectieve ingrediënten zoals glycolzuur. In deze set zit het gouden duo van IMAGE Skincare om je huid te voorzien van een heerlijke peeling: AGELESS - Total Resurfacing Masque en VITAL C - Hydrating Enzyme Masque. Door het bijgevoegde stappenplan wordt je in 5 stappen een echte skincare pro en kun je je huid een mini peel geven, gewoon vanuit je badkamer! 

Gebruik & tips

Gebruik deze peeling thuisbehandeling één tot twee keer per week voor optimaal resultaat. In AGELESS - Total Resurfacing Masque zitten zuren verwerkt. Heb je nog nooit eerder zuren gebruikt? Let dan na de eerste keer gebruik op hoe je huid reageert. Geeft je huid een lichte reactie, dan is het verstandig om het gebruik te minimaliseren om je huid eerst even te laten wennen aan de zuren. 

 

Wat je verder zou moeten weten

Omdat glycolzuur een sterk ingrediënt is, is het belangrijk om de volgende dingen te weten:

  • Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan raden wij aan om gebruik van glycolzuur in overleg met je arts of verlostkundige te doen. Je leest in deze blog welke IMAGE Skincare producten veilig zijn tijdens de zwangerschap
  • Wij raden je aan om zuren te combineren met hydraterende skincare. Zo is de AGELESS - Total Pure Hyaluronic Filler dé ideale match met glycolzuur
  • Door de krachtige werking kan je huid een reactie geven of gaan schilferen. Daar hoef je niet van te schrikken. Je huid is in dit geveal gewoon even aan het wennen. Gebruik het product dan minder tot je huid weer rustig is. 
  • Glycolzuur maakt je huid gevoeliger voor zonlicht. Gebruik dan ook altijd een dagcrème met SPF. En wees voorzichtig met het gebruik ervan in de zomermaanden!
  • Glycolzuur kan soms een prikkelig gevoel geven op je huid. Dat zijn de zuren die hun werk doen, dus dat is niks geks! Hier moet je huid soms aan wennen. 

 

Let's Talk Skin!

Iedereen heeft recht op een gezonde huid. Dat is de missie van IMAGE Skincare. Oprichtster en huidspecialiste Janna Ronert: “Dit moet je op een zo'n eenvoudig en effectief mogelijke manier kunnen realiseren.” Daarom kun je terecht bij 400 IMAGE Skincare Professionals in Nederland en België en hebben wij een uitgebreide webshop, zodat je ook thuis aan de slag kunt met een gezonde huid. Heb je een vraag over het gebruik van retinol of andere (anti-aging) ingrediënten? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website.  

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws, interessante skincare feitjes en tips? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief!