Hoe verwijder je wallen onder je ogen?

Hoe verwijder je wallen onder je ogen?

Wallen en donkere kringen onder je ogen: niemand is er blij mee. Gelukkig hebben wij goed nieuws! Want met de juiste crèmes en make-up kun je wallen en donkere kringen sterk verminderen. Maar wat is nu precies de oorzaak van wallen en wat kun je ertegen doen? 

Oorzaak van wallen onder je ogen

Donkere kringen en wallen kunnen worden veroorzaakt door verschillende zaken. Allereerst is het goed om het verschil tussen wallen en donkere kringen te benoemen. Wallen zijn zakjes onder je ogen die ontstaan door een teveel aan vocht, vet of huid. De oorzaak van wallen zijn onder andere aanleg, huidveroudering, huidirritatie of allergieën. 

Met donkere kringen wordt een donkere verkleuring onder je ogen bedoeld. Dit wordt veroorzaakt door de haarvaatjes onder je ogen, die zó fijn zijn dat ze soms gaan ‘lekken’. Dit is volkomen normaal, maar hierdoor ontstaat er een donkere, blauwachtige waas onder je ogen. Ook kunnen donkere kringen komen door dieper liggende oogkassen of volumeverlies, waardoor er een schaduw en dus donkere kringen onder de ogen ontstaan.

Wat kun je doen tegen wallen?

De oorzaak van wallen en donkere kringen kunnen dus heel verschillend zijn. Ook de aanpak is dus per persoon en huid anders om het gewenste resultaat te halen. Allereerst kun je je huid al een stuk gezonder laten zijn wanneer je let op je leefstijl. Goed slapen en stress vermijden is natuurlijk altijd aan te raden, maar dit doet ook wonderen bij donkere kringen en wallen. Daarnaast is het belangrijk om de dunne huid rondom je ogen goed te verzorgen. Met de juiste producten kun je je huid verstevigen en wallen en donkere kringen onder je ogen aanzienlijk verminderen én voorkomen.

Oogcrèmes tegen wallen

De oogcrèmes van IMAGE Skincare bevatten stuk voor stuk een mix van effectieve ingrediënten om aan de slag te gaan met huidveroudering, wallen en donkere kringen. Vergeet ook niet om je huid goed te beschermen tegen uv-straling door een dagcrème met minimaal SPF 30 over je hele gezicht aan te brengen. De zon kan je huid namelijk flink beschadigen, met een dunnere en slappere huid als gevolg. Hierdoor ontstaan rimpels en worden vaatjes onder je ogen beter zichtbaar, waardoor er wallen en een donkere waas tevoorschijn kunnen komen. 

De juiste foundation om wallen te verminderen

Een goede quick fix voor donkere is natuurlijk goede make-up. De I Conceal is een perfecte aanvulling op je huidverzorging, want deze foundation gaat verder dan enkel het camoufleren van donkere kringen. Deze alleskunner werkt hydraterend en herstellend én beschermt je huid door de toevoeging van SPF 30. Het krachtige ingrediënt Biodynes®TRF® zorgt voor betere hydratatie en stimuleert de collageenaanmaak, waardoor je huid veerkrachtiger en steviger wordt. Heel fijn bij donkere kringen onder je ogen! Ga voor een ultiem frisse blik en breng één tintje lichter dan jouw perfecte I Conceal onder je ogen aan. Zeg maar gedag tegen donkere kringen! 

Producten om wallen te verminderen

Met de juiste producten kun je wallen en donkere kringen onder je ogen aanzienlijk verminderen. Zo verraadt de naam van de ILUMA – Intense Brightening Eye Crème zijn sterkste kracht al. Deze oogcrème helpt de huid namelijk op te lichten. Dit is onder andere te danken aan de mix van zoethoutextract en madeliefjes. Naast het oplichtende effect is deze oogcrème ultra hydraterend. Hierdoor egaliseert de kwetsbare huid rondom de ogen. Kortom, wallen en donkere kringen maken plaats voor een stralende en stevige huid!  

Heb je te maken met wallen die veel vocht vasthouden? Dan is de ORMEDIC – Balancing Eye Lift Gel een perfecte uitkomst. De krachtige gel bevat onder andere het quinoa-extract, waardoor de kwetsbare huid wordt versterkt en de zwelling vermindert. Het resultaat? Een mooie, gladde huid, zonder wallen!

Een hydraterende oogrcrème tegen wallen

Een andere miracle worker bij wallen is de VITAL C – Hydrating Eye Recovery Gel. De gevoelige huid rondom de ogen wordt met deze gel ultiem verzorgd. Rimpeltjes en kraaienpootjes worden verminderd en de huid wordt door de krachtige mix van ingrediënten verstevigd, met een frisse uitstraling als resultaat. Door het innovatieve polypeptidencomplex, met onder andere Eyeliss, wordt de vochtafvoer bevorderd, ideaal dus bij verdikte wallen. Tot slot bevat dit mooie product natuurlijke peptiden die de haarvaatjes in de huid versterken, waardoor ook donkere kringen zullen verminderen.
 

Let's Talk Skin

Wil je graag de wallen onder je ogen gaan verzorgen met een van onze producten, maar twijfel je nog welke oogcrème je het best kunt kopen? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt. Zij helpen je graag met advies over het juiste product voor wallen en denken met je mee wat betreft je gehele skincare routine. Ook kun je je vraag direct via de chat rechtsonder onze website stellen. Onze huidspecialist staat daar klaar om je verder te helpen!

Op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over gezichtsbehandelingen en huidverzorging in de winter? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief!