Dit is waarom antioxidanten goed zijn voor je huid

Dit is waarom antioxidanten goed zijn voor je huid


Steeds vaker zie je het woordje antioxidanten verschijnen in productomschrijvingen van skincare producten. En dat is niet verbazingwekkend, want dit ingrediënt is een must voor ieder(e) huidtype en huidbehoefte. Wij vertellen je waarom en welke antioxidanten gezichtsserums, crèmes en andere skincare producten wij aanraden. 


Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn stoffen die je lichaamscellen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die worden aangemaakt door bijvoorbeeld uv-stralen, luchtvervuiling en roken en schadelijk zijn voor cellen en weefsels. Hierdoor ontstaan onder andere tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes en een doffe huid. Er zijn verschillende stoffen die werken als antioxidanten, waaronder groene thee, vitamine C en E en omega 3. 

Wanneer je jong bent, heeft je huid voldoende antioxidanten om je huid te beschermen tegen vrije radicalen. Wanneer je ouder wordt, wordt het steeds lastiger voor je huid om dit van nature te doen.  Kies daarom voor serums, crèmes en andere huidverzorging die het antioxidantenniveau in je huid weer aanvullen en wapen je huid tegen de schade van vrije radicalen. 


Antioxidanten voor je huid

Antioxidanten zijn onmisbaar voor een gezonde huid. Ze beschermen je huid allereerst tegen schade en huidveroudering, maar wist je dat een gezond antioxidantenniveau veel meer voordelen oplevert? Zo zorgen antioxidanten voor een gebalanceerde huid en een mooie glow.

In veel gezichtsserums, crèmes en andere huidverzorgingsproducten worden verschillende antioxidanten met elkaar gecombineerd. En dat is niet zomaar! Een mix van vitamine C en E beschermt bijvoorbeeld twee keer zo goed tegen uv-stralen als vitamine C alleen. Voeg daar vitamine A aan toe en je hebt een krachtige antioxidantenbooster in handen zoals het Hydrating Antioxidant ACE Serum uit de VITAL C-lijn. Dit luchtige serum is een ware oppepper voor iedere huid.  

 

Antioxidanten, serums en crèmes

Wil je je huid beschermen tegen vrije radicalen? Zorg dan voor extra antioxidanten in jouw skincare routine. De verschillende antioxidanten in onze crèmes, serums en andere skincare producten hebben daarnaast ieder een unieke functie, dus er is voor ieder wat wils!

Optimale bescherming en hydratatie?

Dan is het ORMEDIC – Balancing Antioxidant Serum jouw ideale match. Met dit multifunctionele serum bewapen je je huid én zorg je voor hydratatie. De antioxidant vitamine B3, ook wel niacinamide, ondersteunt de huidbarrière en houdt de vochtbalans op peil. 

Aan de slag met anti-aging?

Hoewel niemand om huidveroudering en de gevolgen daarvan heen kan, kun je belangrijke stoffen in je huid wel aanvullen met effectieve crèmes en andere skincare producten. De IMAGE MD – Restoring Retinol Booster bevat een krachtige mix van de antioxidanten omega 3 en omega 6 en retinol. Met deze huidbooster heb je een effectieve combinatie tegen huidveroudering in jouw badkamerkastje. Het resultaat? Een zichtbare vermindering van rimpels en fijne lijntjes en een egalere, stevigere huid. 

Kan je huid wel wat balans gebruiken?

Groene thee wordt vaak gedronken voor meer balans. Fun fact: ook op je huid heeft deze antioxidant een balancerende, kalmerende werking. Ga voor een ultiem zen-moment en zorg op alle vlakken voor balans met het I MASK – Hydrating Hydrogel Sheet Mask. De antioxidanten als groene thee, gecombineerd met aloë vera, zorgen voor een beschermde, gevoede en gekalmeerde huid. 

Op zoek naar een mooie glow?

Een natuurlijke glow zonder make-up? Het kan met de juiste crème! De ORMEDIC – Balancing Bio-Peptide Crème is een zijdezachte crème die het vochtgehalte in de huid herstelt, helpt bij huidveroudering en zorgt voor een highlighter-effect. Dit allemaal dankzij de combinatie van antioxidanten uit abrikozenpitolie, unieke peptiden en plantaardige boters. 

Let's talk skin!

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes?  Bijvoorbeeld over het gebruik van zuren of waarom SPF zo belangrijk is? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!