Welke producten kun je het beste gebruiken bij zwangerschap?

Welke producten kun je het beste gebruiken bij zwangerschap?

Als je zwanger bent, verandert er veel in je leven: zo ook je huid. Sommigen krijgen een mooie glow en anderen krijgen juist last van onzuiverheden. Daarom is het belangrijk om te weten welke producten je tijdens je zwangerschap moet gebruiken en welke je het beste kan vermijden. Wij vertellen je in deze blog alles over huidverzorging tijdens de zwangerschap!  

Je huid tijdens de zwangerschap

Meer pigment

Je maakt tijdens de zwangerschap meer hormonen aan waardoor je pigmentcellen extra pigment produceren. Hierdoor kunnen bestaande pigmentvlekken donkerder worden of kunnen er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Dit noemen we ook wel zwangerschapsmasker of melasma. De eerste stap bij het voorkomen of verminderen van deze pigmentvlekken is om dagelijks een dagcrème aan te brengen met minimaal SPF 30. Dit beschermt je huid tegen de uv-straling en je maakt minder snel pigment aan. Meer weten over hoe je pigmentvlekken kunt voorkomen of verminderen met de juiste huidverzorging? Lees dan onze blog over hyperpigmentatie! 

 

Puistjes 

Sommige vrouwen krijgen een mooie pregnancy glow door de verhoogde talgproductie en anderen krijgen juist last van acne, ook wel zwangerschapsacne genoemd. Producten met vitamine C zijn ideaal tegen acne. Daarnaast helpt vitamine C ook voor bescherming tegen invloeden van buitenaf en bij versteviging van je huid. Een multifunctionele werking dus! 

 

Jeuk

Je kunt tijdens de zwangerschap last krijgen van jeuk. Je huid rekt namelijk op en daardoor is het wat droger. Het is daarom belangrijk dat je je goed insmeert met een bodylotion, zodat je huid minder droog is. Onze VITAL C - Hydrating Hand And Body Lotion geeft je huid een hydratatieboost en extra voeding door de organische oliën en extracten zoals sheaboter en druivenpitolie.   

 

Producten om te vermijden tijdens de zwangerschap

Producten met retinoïden (vitamine A) maken je huid gevoeliger voor uv-straling en mag je niet in de ochtend gebruiken. Omdat je huid gevoeliger is voor pigmentatie tijdens zwangerschap is het belangrijk dat je je huid zo goed mogelijk beschermt tegen de zon. Daarom kun je beter producten met dit retinoïden laten staan. Producten met salicylzuur en glycoolzuur kun je, in overleg met je arts of verloskundige, met een lage concentratie gebruiken.

Zwangerschapsveilige skincare 

Gelukkig zijn er veel producten die we aanbieden die je wél kan gebruiken tijdens de zwangerschap. Hieronder hebben we al onze zwangerschapsveilige collecties en producten voor je op een rijtje gezet:

 

Gehele collectie: 

 

Producten:

 

Let's Talk Skin

Heb je een vraag over zwangerschapsveilige skincare? Neem dan contact op met de IMAGE Skincare Professional bij jou in de buurt, of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website.

En wil je op de hoogte blijven van het laatste IMAGE Skincare nieuws en interessante skincare feitjes en tips? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!